Πλήθος εκδηλώσεων για τα Κούλουμα στη Μαγνησία

Με σχετική καλοκαιρία λόγω των θερμοκρασιών, αλλά με συννεφιά, θα γιορταστούν τα Κούλουμα στην Μαγνησία, σε εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί από δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους σε διάφορα χωριά της Μαγνησίας, και με τα πρωτεία να διεκδικεί ο δήμος Ρήγα Φεραίου.

Παραθέτουμε διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε, αν και στα περισσότερα χωριά του Πηλίου και της Μαγνησίας σίγουρα μπορείτε να περάσετε καλά. Είτε στο βουνό είτε κοντά στη θάλασσα

Δήμος Βόλου

Καθαρή Δευτέρα σήμερα και στην παραλία του Βόλου, μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (παράλληλα με το πάρκο), θα στηθεί στις 12.00 μ.μ. μπουφές με την παραδοσιακή λαγάνα, σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και λουκουμάδες, ενώ το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης για τα Κούλουμα έχει αναλάβει ορχήστρα με επικεφαλής τον Γιώργο Πάγκαλο. Μαζί του η Αϊντα, ο Δημήτρης Συντζάκης στο μπουζούκι, ο Γιάννης Σεμσίρης στα πλήκτρα, ο Αντώνης Βαφίνης στα τύμπανα. Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

Νέα Αγχίαλος παραδοσιακό Γαϊτανάκι και σαρακοστιανά εδέσματα

πίσης, στη Νέα Αγχίαλο, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στον παραλιακό πεζόδρομο στο Δημοτικό Πάρκο της Νέας Αγχιάλου. Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Νέας Αγχιάλου στις 11.30 π.μ., παρουσιάζοντας το παραδοσιακό Γαϊτανάκι και ένα πλούσιο πρόγραμμα από τοπικούς χορούς και στη συνέχεια θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Πέταγμα χαρταετού στις Αφέτες
Την Καθαρά Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών διοργανώνει πέταγμα Χαρταετού στον Λόφο Παναγίας (εξωκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) στις Αφέτες από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.
Μάλιστα θα απονεμηθούν και τρία κύπελλα για το καλύτερο πέταγμα του Χαρταετού.
Επιπλέον για τους παρευρισκόμενους θα υπάρχει δωρεάν νηστίσιμος μπουφές, αναψυκτικά και άφθονο ντόπιο τσίπουρο.

Μηλιές Κούλουμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών διοργανώνει εκδήλωση με σαρακοτσιανά και μουσική στις 11:00 στην πλατεία

Δήμος Ρήγα Φεραίου
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου πραγματοποιεί Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους & εθελοντές και καλεί δημότες και επισκέπτες στις εκδηλώσεις που θα έχουν κέφι, μουσική, χορό, διασκέδαση, παράδοση, παιχνίδι & πολλές εκπλήξεις.

Ριζόμυλος, ώρα. 12.00μ.:Παρέλαση Αρμάτων & Καρναβαλιστών με Πεζοπόρα Τμήματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Συμμετέχει η ομάδα των CARACATU, ένα σύνολο Αφροβραζιλιάνικων κρουστών που κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro, Μουσική με Μπάντα Χάλκινων, Κλόουν, Παραδοσιακοί Χοροί, Γαϊτανάκι, Χορός, Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Άφθονο Κρασί.
Βελεστίνο, Προπύλαια Δημοτικού Σταδίου, Ώρα 10:30 π.μ.: Σαρακοστιανά Εδέσματα, Μουσική με Ζωντανή Ορχήστρα, Χορός, Διαγωνισμός Χαρταετού.
Βένετο, ώρα 11:00 π.μ.: Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός.
Κανάλια, ώρα 12.00μ.: Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός.
Κεραμίδι, ώρα 11:00 π.μ. : Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός

Δήμος Αλμυρού

Ευξεινούπολη 15:00 ιστορικό καρναβάλι

Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνουν το ιστορικό Καρναβάλι της Ευξεινούπολης την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 15:00 στην Πλατεία Ευξεινούπολης με θέμα «Κλιματική αλλαγή… όπως λέμε Καρναβάλι».

Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου

Κούλουμα στη Μακρυρράχη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυρράχης συνδιοργανώνει με την ΕΚΠΟΛ εκδηλώσεις. «Φορέστε την καλή σας διάθεση και ελάτε στην κεντρική πλατεία του χωριού να χορέψουμε, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε. Με δρώμενα, γαϊτανάκι και πολλές εκπλήξεις», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος. Για την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους ώστε να γιορτάσου τα κούλουμα στην παραλία των Αγίων Σαράντα, όπου θα γίνει και το πέταγμα του χαρταετού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος