Περιοδεία Χρ. Μπουκώρου στο Αν. Πήλιο: “Ανάγκη δημιουργίας σταθμών ΕΚΑΒ σε Ζαγορά και Αργαλαστή”

Επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Μετά τη χθεσινή του περιοδεία στο Ανατολικό Πήλιο, ο βουλευτής Μαγνησίας ενστερνιζόμενος τον προβληματισμό φορέων και κατοίκων για την τελευταία προβληματική και επικίνδυνη διακομιδή τραυματισμένης συμπολίτισσας, έθεσε στον Διοικητή του ΕΚΑΒ το αίτημα για δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ στη Ζαγορά και στην Αργαλαστή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. επεσήμανε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Μαγνησίας”. Μεταξύ των επιχειρημάτων του βουλευτή ήταν η χιλιομετρική απόσταση, το ανάγλυφο του Πηλίου και η μεγάλη τουριστική κίνηση ολόκληρο το χρόνο όπως και οι ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το ΕΚΑΒ έχει καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Υγείας το οποίο και αντιμετωπίζεται θετικά από τον Υπουργό Υγείας και έχει κατατεθεί ανάλογο αίτημα στα συναρμόδια Υπουργεία. Συνεχίζοντας ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον βουλευτή ότι οι δύο σταθμοί σε Ζαγορά και Αργαλαστή απαιτούν προκειμένου να είναι στελεχωμένοι κατά τα προβλεπόμενα, δέκα στελέχη έκαστος. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ για προσλήψεις λοιπού προσωπικού στο τομέα της Υγείας.

«Πάντως, η δημιουργία των δύο σταθμών ΕΚΑΒ είναι στο σχεδιασμό μας», επεσήμανε ο κ. Παπαευσταθίου, «και αυτό θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα με την πρόσληψη των αναγκαίων οδηγών – διασωστών του ΕΚΑΒ».

Επίσης, ο βουλευτής επεσήμανε στον κ. Παπαυεσταθίου ότι “ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και στην περιοχή του Αλμυρού εξαιτίας των ελλείψεων οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, στο οποίο πάντως αναμένεται από την ΥΠΕ Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα η πρόσληψη τριών επικουρικών οδηγών ασθενοφόρων μόλις εκδοθεί η αναγκαία πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την κατανομή των ανάλογων πόρων”.

Επιπλέον, κατά τη χθεσινή του περιοδεία στο Ανατολικό Πήλιο ο βουλευτής Μαγνησίας επισκέφθηκε το Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία της Περαχώρας Ζαγοράς, τη Μακρυρράχη, το Χορευτό και το Ανήλιο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε και συνομίλησε με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής για την τουριστική κίνηση στο Ανατολικό Πήλιο και για τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Τέλος, ο βουλευτής συναντήθηκε με του Αντιδημάρχους Ζαγοράς κ.Απόστολο Κοντογιώργο, κ.Βασίλειο Ρεπανίδη, κ.Αναστάσιο Γαρυφάλλου, κ.Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, καθώς και με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ανηλίου και Μακρυρράχης κ.κ. Στέφανο Μαργαρίτη και Χρήστο Καμβρογιάννη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος