Παρέμβαση Θ. Πλεύρη ζητάει ο Π. Κουτσάφτης για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Με σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τα οποία σε συνδυασμό με τα κτιριολογικά ζητήματα, τις φθορές κ.α, υποβαθμίζουν τον ρόλο του, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, δίνει δύσκολη μάχη μέσα στην υγειονομική κρίση και ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, ζητά πλέον την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Θαν. Πλεύρη.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΚΥ για τις σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, για την αδυναμία υλοποίησης πλήρους προγράμματος εφημεριών, για ελλείψεις στο εμβολιαστικό κέντρο, σε  οδηγούς ασθενοφόρων με συνέπεια να μένουν κενά σε βάρδιες κ.α.

Όπως αναφέρθηκε, υπηρετούν αυτή την περίοδο μόνο 2 μόνιμοι ιατροί προ συνταξιοδότησης και 3 ιατροί από Περιφερειακά Ιατρεία πραγματοποιούν μόνο εφημερίες. Δεν υπάρχει κανείς αγροτικός ιατρός και είναι αδύνατο να υλοποιηθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

“Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο”, δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης και υπογράμμισε τα εξής: Δεν αναφερόμαστε μόνο στα κτιριολογικά προβλήματα τα οποία από το 2014 συνεχώς …αντιμετωπίζονται, βρίσκονται λύσεις, υπογράφονται συμβάσεις και τελικά το κτίριο παραμένει με την τρύπα στη στέγη εδώ και χρόνια.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα και διαμαρτυρόμαστε για την διαρκή υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, το οποίο απαξιώνεται μαζί και το δημόσιο σύστημα υγείας σε μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά στοιχεία, καιρικές συνθήκες, πληθυσμιακές μεταβολές λόγω τουρισμού  και σε απόσταση από το Νοσοκομείο Βόλου.”

Ο Διευθυντής του ΚΥ έχει αναφέρει προς την 5η ΥΠΕ ότι η δομή αδυνατεί να καταθέσει για τον Ιανουάριο του 2022 πλήρες πρόγραμμα λειτουργίας συμπεριλαμβανομένου και του Εμβολιαστικού Κέντρου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Διαφορετική εικόνα, παρουσιάζεται σε υπηρεσιακό σημείωμα  του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για ενίσχυση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, προκειμένου να σχηματοποιηθεί μια ρεαλιστική εικόνα με τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και ενόψει συνταξιοδοτήσεων προσωπικού, ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Θαν. Πλεύρη ώστε άμεσα να δρομολογηθούν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος