Παράσταση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την 1η Ιουνίου ετοιμάζουν τα σωματεία των καλλιτεχνών στη Θεσσαλία και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά. Επισημαίνουν ότι κάποιοι χώροι πολιτισμού ανοίγουν αλλά “ο προβληματισμός είναι ποιοι, πότε, πως και με τι υγειονομικούς – εργασιακούς όρους γίνεται αυτό”.  Την Παρασκευή 21 Μαΐου, παγκόσμια μέρα πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί  ενημερωτική παρέμβαση με μικροφωνική σε κεντρικό σημείο της Λάρισας.

Παράσταση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Οι καλλιτέχνες διεκδικούν:

  1. Να δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού εδώ και τώρα μέχρι και τον Μάϊο, υπάρχει τεράστια καθυστέρηση.  Άμεση απόκτηση της ασφαλιστικής ικανότητας με βεβαίωση από το Εργάνη για όσους επιδοτήθηκαν το 2020.
  2. Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού με ελάχιστο κριτήριο τα 5 καλλιτεχνικά ένσημα.
  3. Eπιδότηση ενοικίου σε όλες τις κατηγορίες επιδοτούμενων γιατί μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει. Κανείς συνάδελφος χωρίς ρεύμα και νερό λόγο χρεών.
  4. Να δοθεί το εποχικό βοήθημα του 2021 σε όλους τους εργαζόμενους μουσικούς.
  5. Απαλλαγή χρεών σε επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη εργασιών ως μουσικοί (ισχύει και σε άλλες ειδικότητες της τέχνης), οι οποίοι εργάζονται με ΤΠΥ.
  6. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε κάθε χώρο και επαναφορά της υποχρεωτικότητάς της.
  7. Να επιτραπεί η ζωντανή μουσική σε χώρους εστίασης, εκδηλώσεις δήμων-φορέων, γάμους, πανηγύρια, νυχτερινά κέντα με τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Στην ίδια λογική να λειτουργήσουν όλοι οι χώροι πολιτισμού και οι δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (π.χ. Σχολές Χορού, Εργαστήρια Εικαστικών, Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων).
  8.  ΟΧΙ κατάργηση αλλά κατοχύρωση μαθημάτων τέχνης (εργαστηριακά) σε  όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία. Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παραρτήματα Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας), ΠανΘεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών στην Νυχτερινή Διασκέδαση, Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Απόλλων», Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, επιτροπή Θεσσαλίας, Μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών καθώς και εργαζόμενοι στον χορό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος