Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου στην Καρδίτσα με επικεφαλής Κ. Τσιάρα και Γ. Γεωργαντά

Με τη Συνέλευση της Περιφερειακής Εκλογικής Περιφέρειας Νομού Καρδίτσας, της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) ΝΔ Καρδίτσας ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου σε τέσσερις δήμους της περιοχής.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε, ότι με επιλογή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή οικογένεια και σημείωσε ότι «όταν το 2015 με κακές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρξε ο κίνδυνος να βρεθούμε εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας, αυτή η παράταξη μας κράτησε εντός, χωρίς αυτό να είναι αυτονόητο τότε για πολλούς, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν σωτήριο. Και σήμερα κανείς δε μιλάει ότι πρέπει να είμαστε εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας και της προστασίας που αυτή μας δίνει σε όλους τους τομείς».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις πιο κρίσιμες, συνεχείς, πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα μας. «Πράγματι αυτή η κυβέρνηση ήταν κοντά στον κάθε πολίτη, στον κάθε τόπο, μέσα από όποιες δράσεις χρειάστηκε κάθε φορά να γίνουν».

Μίλησε για τον «Ιανό» και τις καταστροφές, που απέδειξε όμως, ότι η κρατική μηχανή, όπως είπε, μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο στην αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καταστάσεων. «Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα βλέπουμε την περιοχή ως ένα πραγματικό εργοτάξιο, όχι μόνο αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και με νέα έργα, που δίνουν πνοή και προοπτική στο νομό Καρδίτσας».

Σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης τόνισε ότι πλέον έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο με βάση τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, όχι μόνο με την ενεργειακή κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση. «Η κλιματική κρίση που καταστρέφει σοδειές, που δημιουργεί ζητήματα επισιτιστικής επάρκειας. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον πρωτογενή τομέα για να μπορέσει η χώρα να δώσει την επάρκεια που απαιτείται αλλά ταυτόχρονα να δοθεί και προοπτική στα νέα παιδιά που συνειδητά πρέπει να απασχοληθούν ως νέοι αγρότες».

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε, ότι αυτή τη στιγμή «τρέχει» το μεγαλύτερο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που είχε ποτέ η χώρα, με 705 εκατ. ευρώ
Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα για νέους αγρότες, 525 εκατ. ευρώ.
Το 2021, είπε ο υπουργός, ήταν η χρονιά κατά την οποία ο ΕΛΓΑ πλήρωσε τις περισσότερες αποζημιώσεις, 325 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του ΕΛΓΑ ήταν 158 εκατ. ευρώ από τις εισφορές των αγροτών, ενώ τα υπόλοιπα ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παράλληλα «τρέχει» το μεγαλύτερο πρόγραμμα άρδευσης, διαχείρισης των υδατικών πόρων. Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, ο οποίος θα κληθεί με ένα πρότυπο πρόγραμμα να διαχειριστεί μια καινοτόμα προσέγγιση του ζητήματος της άρδευσης και της διαχείρισης του νερού. Μίλησε επίσης και για το έργο του αρδευτικού δικτύου Υπέρεια- Ορφανά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό του μεγάλου έργου, που γίνεται στο Ν. Καρδίτσας την τελευταία τριετία, ο προϋπολογισμός του οποίου «αγγίζει» τα 800 εκατ. ευρώ. «Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που η καταστροφική πλημμύρα «ΙΑΝΟΣ» έπληξε το νομό μας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, βρέθηκαν δίπλα μας και απέδειξαν εμπράκτως πως μας στηρίζουν…
Και δρομολογήσαμε την υλοποίηση όλων εκείνων των έργων, που συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η θεομηνία και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Στο πολύ κοντινό μέλλον ο τόπος μας θα έχει διαφορετική μορφή , η Καρδίτσα του πραγματικά χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος, θα είναι ένας τόπος που θα έχει αναβαθμιστεί και θα έχει δημιουργήσει τις προοπτικές της πραγματικής του ανάπτυξης
» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος περιόδευσε σε δήμους Σοφάδων και Παλαμά αναφέρθηκε στη σημασία της διαχείρισης των υδατικών πόρων για όλη την κοινωνία, με αφορμή την ενημέρωση, που είχε για τα έργα κεφαλής και το Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού από τη Λίμνη Σμοκόβου, που θα υδρεύσει την ανατολική πλευρά του νομού Καρδίτσας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις που επισκέφτηκε, παραγωγικές μονάδες, οδικά έργα στις δυο περιοχές.

Χαιρετισμούς απηύθηναν, μεταξύ άλλων, οι, βουλευτές Μαγνησίας κ. Λιούπης, Κορινθίας κ. Κόλλιας, Καρδίτσας, κ. Κωτσός και κ. Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας ο Χρήστος Χιώλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος