K. Τσιάρας: Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας

Την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αφορά σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά χάρη στην συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φτάνει στο τελικό στάδιο.
«Είναι ένα έργο απαραίτητο, ένα έργο για το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε μια τεράστια προσπάθεια να το εντάξει στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και με τη μεθοδευμένη προσέγγιση σε ζητήματα που πριν από κάποιο χρονικό διάστημα φαινόντουσαν σχεδόν άλυτα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε επίσης στην ήδη υπό εξέλιξη διαδικασία για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Καρδίτσας.Επιπλέον μέσα στο μήνα η διυπουργική επιτροπή θα εγκρίνει την κατασκευή μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την έγκριση του ΣΔΙΤ δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, που αφορά στα δικαστικά Μέγαρα Βόλου, Λαμίας και στην κατασκευή του κτιριακού τμήματος που «λείπει» από το δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας.

«Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια, η οποία έχει την αναφορά της στο παρελθόντα χρόνο, και που προϋπόθεση είχε τη συμβολή πολλών και διαφορετικών παραγόντων, την επίλυση πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών και βεβαίως τη σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης, θέματα ή ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν και αφορούν είτε στην αναβάθμιση, ανακαίνιση των βασικών υποδομών είτε στην αντικατάστασή τους με νέες βασικές υποδομές, να αντιμετωπίζονται με τον πλέον ταχύτερο και αποτελεσματικό τρόπο. Για να μπορούν οι Έλληνες πολίτες, οι Καρδιτσιώτες εν προκειμένω, να αισθάνονται ότι έχουν απέναντί τους μια σοβαρή πολιτεία, μια σοβαρή κυβέρνηση η οποία φροντίζει με κάθε τρόπο να αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα τα οποία εδώ και πολλά χρόνια βρισκόντουσαν ενώπιον τους και που κάποια στιγμή έπρεπε να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, επεσήμανε ο κ. Τσιάρας

Ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, χαρακτήρισε τη συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας ως συνεργασία πρότυπο. «Με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα αλλά και με αμοιβαία εμπιστοσύνη, με απλοποίηση διαδικασιών πετύχαμε κάτι ακατόρθωτο για τα ελληνικά δεδομένα. Σε χρόνο ρεκόρ κάναμε τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση, πήραμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από πολλούς φορείς, εντάξαμε το έργο, κάναμε τα τεύχη δημοπράτησης και είμαστε στη φάση υλοποίησης».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ. Το δικαστικό Μέγαρο λειτούργησε το 1954 και άρχισε να κτίζεται το 1935.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος