Οι συνταξιουχικές οργάνωσεις Μαγνησίας μετέχουν στην πανθεσσαλική διαμαρτυρία

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας που παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους ώστε να συμμετάσχουν μαζικά στην πανθεσσαλική συγκέντρωση διεκδίκησης που θα γίνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, στη Λάρισα.

Αποφασίστηκε να δρομολογηθούν λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν από τον δημαρχείο του Βόλου στις 9 το πρωί και σε περίπτωση βροχής η συγκέντρωση θα γίνει στο Ωδείο της Λάρισας. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος Δήμος Κουμπούρης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ Ελλάδος Χρήστος Κολοβός.

Όπως ανέφερε ο Γ.Γ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Μαγνησίας, Κώστας Γερογιάννης: “Θέλουμε αύξηση στις συντάξεις, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη, δώρο Χριστουγέννων και όχι επίδομα 200 ευρώ. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να βγούμε στον δρόμο όλοι μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν το βάζουμε κάτω. Δίνουμε τον αγώνα για μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να ελπίζουν πως θα αλλάξει η κατάσταση με τις εκλογές. Όποιος αναλάβει την εξουσία συνεχίζει την πολιτική του προηγούμενου“.

Ο Χάρης Ρούσης από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου είπε ότι “Δεν κάνουμε αγώνα για τον αγώνα. Διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις” συμπληρώνοντας ότι ” ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, επισήμανε ότι “Το 2022 χάσαμε ενάμιση μισθό και οι ανατιμήσεις στα προϊόντα έχουν μόνο ανηφόρα. Το περιβόητο Καλάθι του Νοικοκυριού δεν μπορεί να γεμίσει με τα κόστη για ρεύμα και θέρμανση. Ένας συνταξιούχος έπαιρνε ΕΚΑΣ 380 ευρώ και τώρα του δίνουν επίδομα 250 ευρώ. Αυτό το λένε αυξήσεις; Νομίζουμε ότι ζούμε στην εποχή του 1930. Αλλά οι συνταξιούχοι πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους, να πιέσουν και να πάρουν πίσω όλο το δώρο Χριστουγέννων και όχι επιδόματα”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος