Οι μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου γράφουν για την πόλη τους

Ένα ένθετο για τον Βόλο του 2021 με τους προβληματισμούς τους για το παρόν και το μέλλον της πόλης έστησαν μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του 4ου Λυκείου Βόλου, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα», αυτή την Κυριακή, 11 Απριλίου. Για το ένθετο εργάστηκαν 20 περίπου μαθητές και επτά εκπαιδευτικοί για πάνω από έναν μήνα και εν μέσω πανδημίας, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Ιωαννίδης.

«Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και με πολλή ζέση, καθώς έκαναν κάτι δημιουργικό εν μέσω πανδημίας, με περισσότερα βέβαια προβλήματα σε σχέση με μία άλλη περίοδο, κυρίως λόγω των μέτρων, αλλά και πάλι τα κατάφεραν», εξήγησε. Το ένθετο που αναπτύσσεται σε 24 σελίδες έχει 21 θεματικές και πάλι το υλικό που συγκεντρώθηκε ήταν πάρα πολύ και πολλά θέματα δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Στο ένθετο υπάρχουν συνεντεύξεις με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, τη συγγραφέα Λένα Διβάνη, την Ιωάννα Λαλιώτου αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις προοπτικές του Π.Θ., τον Γιάννη Κουτή που ξεναγεί τους αναγνώστες στο Μουσείο της πόλης του Βόλου, υπάρχει αφιέρωμα στο Παρθεναγωγείο του Βόλου και γενικότερα την εκπαιδευτική ιστορία της περιοχής, αλλά και μια αναδρομή στον Μεσοπόλεμο. Δε λείπουν θέματα που αφορούν τους νέους εν μέσω πανδημίας και χρήσης του δημόσιου χώρου εν μέσω πανδημίας, όπως τα θρυλικά πεζούλια του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι ήδη έχουν πάρει τα εύσημα από τον αρχισυντάκτη και τον υπεύθυνο ύλης της εφημερίδας, τόσο για τον πλούτο των ιδεών όσο και για την άρτια χρήση της ελληνικής γλώσσας και της πρωτότυπης ανάπτυξης των θεμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος