Οι μαθητές Ρομά παρουσίασαν δρώμενο για το Ολοκαύτωμα στην Υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή

Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, όπου παρακολούθησε αλλά και συμμετείχε σε δράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας κ. Ματίνας Ζαφειρίου και του συλλόγου διδασκόντων, που σύσσωμος κινητοποιείται στα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά και την κοινωνία.

Αρχικά, οι μαθητές ΡΟΜΑ του γυμνασίου παρουσίασαν στην κα Μακρή ένα δρώμενο που είχαν ετοιμάσει με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος προς τιμήν των ΡΟΜΑ θυμάτων της θηριωδίας.

Η υφυπουργός Παιδείας εντυπωσιάστηκε και συγκινήθηκε από την ιδέα, από την ιδιαίτερη υλοποίησή της, από την προσέγγιση των μαθητών στην φρίκη του Ολοκαυτώματος και στα δεινά του ρατσισμού και του φανατισμού. Συνεχάρη, θερμά, τους συμμετέχοντες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που υποστήριξαν την πρόταση των μαθητών ΡΟΜΑ, που θέλησαν να μιλήσουν για την ιστορία τους και αναφέρθηκε στη σημασία της μνήμης που ενισχύει πολλαπλασιαστικά την προσέγγιση «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» μέσα από κάθε δράση που φέρει την υπογραφή των νέων.

Στη συνέχεια, η κ. Μακρή παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές σεμινάριο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μια πρωτοβουλία που είχε ενεργοποιήσει η ίδια με τίτλο: «Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σιγουριά» και την συνεργασία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο ανθυπαστυνόμος κ. Σκόνδρας, ως σύνδεσμος με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο κ. Πρώιας, πανεπιστημιακός και μέλος της ομάδας TALOS, με τη εθελοντική συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησαν στους μαθητές για το πώς να επιλέγουν τα οφέλη από τη χρήση του διαδικτύου, πώς να εκπαιδεύσουν την κρίση τους απέναντι στην υπερχρήση και την υπερέκθεση, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και να καλλιεργήσουν ψηφιακές δεξιότητες, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης πλοήγησης και εδραιώνοντας μια σωστή και υπεύθυνη στάση που ξεκινάει από το σχολικό περιβάλλον.

Η υφυπουργός Παιδείας εστίασε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στις αντιδράσεις των μαθητών στις συμβουλές και τις προτροπές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και εξέφρασε στα ίδια τα παιδιά την ικανοποίησή της για την ανταπόκρισή τους στο σεμινάριο. Τόνισε δε, τον καθοριστικό ρόλο των εκπαιδευτικών, που με την υποστήριξη, την καθοδήγηση και τις διαρκείς επιμορφώσεις τους σε θέματα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης των απειλών του ψηφιακού κόσμου, συνδράμουν στο έργο του ΥΠΑΙΘ και των φορέων για τη διασφάλιση κατάλληλου πλαισίου ψηφιακής δραστηριότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος