Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

Τη στήριξή του στην απόφαση των εργαστηριακών γιατρών να προχωρήσουν σε αναστολή εργασίας από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει είναι εξ´ αρχής απόλυτα αντίθετος στον μηχανισμό επιστροφής Δαπάνης Υπηρεσιών Υγείας (CLAWBACK & REDATE), καθώς, όπως υποστηρίζει, “καταδυναστεύει και καταστρέφει σταδιακά, ιδιαίτερα τα μικρά εργαστήρια των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών”.

«Απαιτούμε την αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την πλήρη κάλυψη των δαπανών που αφορούν στις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούνται προς τους ασφαλισμένους του ταμείου για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη τους από τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. Στηρίζουμε την αναστολή εργασίας των ιδιωτικών εργαστηρίων από 26 έως 30 Νοεμβρίου 2021 και ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων. Σκοπός αυτής της αναστολής εργασίας είναι να δημιουργηθεί επιτέλους σοβαρή, λειτουργική και αξιόλογη Πρωτοβάθμια Παροχή Υγείας στην χώρα μας που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων με ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο και θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τους συμβεβλημένους ιατρούς αμοίβοντάς τους αξιοπρεπώς», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος