Νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έξι νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε συνεργασία με φορείς, Δήμους και Συλλόγους η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη διάσωση και προβολή της τοπικής παράδοσης και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και εκδηλώσεις που προάγουν αθλητικά ιδεώδη και αξίες, και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και στην ανάπτυξη.

Πρόκειται για:

-Μουσικοχορευτική εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Αερινό, 11 Φεβρουαρίου 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Αερινού «Ο Δερβίσης»

-Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης στο Κολυμβητήριο του Βόλου, τον Μάιο του 2023. Απευθύνονται σε αθλητές – αθλήτριες κολύμβησης 9-10-11-12 ετών. Συνδιοργανωτές είναι η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου.

– Επιστημονικό Συμπόσιο: «Πήλιο- Άγιον Όρος, μια διαρκής σχέση αιώνων» και παρουσίαση έκθεσης της Αγιορείτικης Εστίας με έργα ζωγραφικής του Βρετανού καλλιτέχνη Tim Vyner και τίτλο «Tim Vyner. Μία εμπειρία ζωής στο Άγιον Όρος» στη Ζαγορά, 14-16 Ιουλίου 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

-Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023 στην Κριθαριά, 22 Ιουλίου 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ο Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός, Αθλητικός και Αλιευτικός Σύλλογος οικισμού Κριθαριάς και Πλάκες Βόλου.

– Διημερίδα «Ο Δημήτριος Καπετανάκης στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου» στη Ζαγορά, 20-21 Οκτωβρίου 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου σε συνεργασία με το Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-Προμήθεια φωτογραφικού Λευκώματος, «Έν τñ ὁδῷ, ἐν τῇ ᾗ ἐπορεύθημεν – Ασύχναστοι τόποι στη Μητρόπολη Δημητριάδος» των Όλιας Γκλούσενκο και Κωστή Δρυγιανάκη. Το λεύκωμα εκδόθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος από την «Εκδοτική Δημητριάδος».

-«3ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Βόλου» κατά μήκος της παραλίας του Βόλου , τον Οκτώβριο του 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου «Κένταυρος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος