Νέα πλατεία μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αλλάζει όψη ο περιβάλλων χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου με τη δημιουργία πλατείας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 790.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Βόλου.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου, χρηματοδοτεί τη δημιουργία ενός νέου δημόσιου χώρου πρασίνου και αναψυχής,  που αναβαθμίζει αρχιτεκτονικά, λειτουργικά και αισθητικά την περιοχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020  αποκαθίσταται μια εστία πολιτισμού και αποδίδεται ένας σημαντικός πόλος έλξης που συμβάλλει στην αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού και τουριστικού κεφαλαίου στο Βόλο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η νέα πλατεία

Το έργο περιλαμβάνει: τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έμπροσθεν του κτιρίου του Θεάτρου επιφάνειας περίπου 3.000 τ.μ ώστε να λειτουργήσει ως νέος χώρος πλατείας, με δυνατότητα οργάνωσης μικρών υπαίθριων εκδηλώσεων, συνάντησης και κοινωνικών επαφών σε συνδυασμό με αναψυχή. Χρησιμοποιούνται χυτά υλικά, ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη και ασφαλής  κίνηση των πεζών (αντιολησθηρό  δάπεδο από χυτό σκυρόδεμα (χτυπητό), ορθογωνισμένες πλάκες  Πηλίου, φιλέτα, σκαλιά, κράσπεδα και κυβόλιθοι από ημίλευκο μάρμαρο Πηλίου, πλάκες κεραμικού γρανίτη, πλάκες από σκυρόδεμα). Επίσης τοποθετούνται καθιστικά, σε συνδυασμό με φύτευση δένδρων για σκίαση στο χώρο της νέας πλατείας και εγκαθίστανται νέοι φωτιστικοί ιστοί. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος