Στο ενιαίο Πανθεσσαλικό μπλόκο που θα στηθεί στη Νίκαια Λάρισας αποφάσισαν να συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι και άλλοι παραγωγικοί φορείς της Μαγνησίας, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει δράση αποκλεισμού του λιμανιού του Βόλου, με τρακτέρ και αλιευτικά σκάφη.

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ (24 Νοεμβρίου 2025) στο Διμήνι Βόλου κατά την οποία οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν.
Κοινή αφετηρία για όλους ήταν η άποψη ότι πρέπει να κινηθούν και να δράσουν ενιαία με τους υπόλοιπους αγρότες της Θεσσαλίας, ενισχύοντας το μπλόκο της Νίκαιας που αναμένεται να στηθεί μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου. Άπαντες επίσης, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε δράσεις στο λιμάνι του Βόλου, στις οποίες θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι και από την υπόλοιπη Θεσσαλία ως ένα ακόμη μέσο πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Διαφορετικές απόψεις εκφράστηκαν μόνο σε σχέση με το αν η δράση αποκλεισμού του λιμανιού πρέπει να προηγηθεί ή όχι του στησίματος του μπλόκου στη Νίκαια, για να καταλήξουν εντέλει στην απόφαση, ο αποκλεισμός του λιμανιού να γίνει σε δεύτερο στάδιο, λίγες μέρες μετά την έναρξη των θεσσαλικών κινητοποιήσεων στη Νίκαια Λάρισας.

“Αν δεν πάμε αυτή τη φορά όλοι μαζί, θα βγούμε όλοι χαμένοι. Πρέπει να προχωρήσουμε και σε κάτι διαφορετικό για να φέρουμε αποτέλεσμα. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με κλείσιμο του λιμανιού για 24 ώρες και μετά να πάμε στα μπλόκα” ήταν η άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Βόλου, Παναγιώτης Περράκης. Σε δηλώσεις του δε, μίλησε για μια κινητοποίηση τόσο δυναμική που θα θυμούνται για χρόνια.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων στη Μαγνησία, Γιώργος Τερζάκης.

Ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, από την πλευρά του υποστήριξε πως η δράση στο λιμάνι πρέπει να ακολουθήσει το στήσιμο του μπλόκου: “Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ενιαίο Πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια Λάρισας. Τα προβλήματα είναι τεράστια, είναι προβλήματα επιβίωσης. Να γίνει μια μεγαλειώδης δράση και στο λιμάνι του Βόλου με συμμετοχές από όλη την Θεσσαλία” τόνισε ο κ. Γεωργαδάκης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το Σάββατο θα γίνονται καθημερινές συσκέψεις ώστε αγρότες και κτηνοτρόφοι να καταλήξουν σε πιο συγκεκριμένες και συντονισμένες αποφάσεις, ειδικά σε σχέση με τις ακριβείς ημερομηνίες που θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις καθώς, στην Πανελλαδική σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων που έγινε χθες στη Νίκαια, δόθηκε ένα χρονοδιάγραμμα μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος