ΜΟΔ Βόλου: Συνεχίζεται στις 25/11 η δίκη για τη γυναικοκτονία της Αγιάς – Η ζήλια “όπλισε” το χέρι του καθ’ ομολόγιαν δράστη

Οι σκηνές του φόνου μιας 43χρονης γυναίκας από τον 55χρονο σύζυγό της, τον Αύγουστο του 2021, μέσα σε ταβέρνα, στη Σωτηρίτσα Αγιάς Λάρισας, αναβίωσαν σήμερα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, με την κλήτευση μάλιστα, και δύο νέων μαρτύρων, που ζήτησαν, η εισαγγελέας της έδρας και η υπεράσπιση.

Όπως διεφάνη από τις καταθέσεις των μαρτύρων (μεταξύ των οποίων και τα δύο από τα τρία παιδιά του ζευγαριού), το χέρι του 55χρονου που σκότωσε με οκτώ σφαίρες τη γυναίκα του, όπλισε η ζήλια του και η βεβαιότητα που είχε ότι τον απατούσε.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του μάλιστα, η ζήλια του δεν ήταν απλά παθολογική, αλλά ψυχωτική, καθώς έχει διαγνωστεί από το 2019 με ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου.

 Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η μητέρα της άτυχης 43χρονης, λέγοντας ότι η κόρη της είχε πάει στη Σωτηρίτσα, από τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου να βοηθήσει στην ταβέρνα που διατηρούσε ο γιος της, ο οποίος ήταν τότε σοβαρά  άρρωστος (πέθανε τον Μάιο του 2022).

 Υποστήριξε πως δεν γνώριζε ποιες ήταν οι σχέσεις της κόρης της με τον γαμπρό της, σημείωσε ωστόσο, ότι γενικά, σαν χαρακτήρας, ήταν οξύθυμος και απότομος και για αυτό έλεγε πάντα στην κόρη της, να κάνει υπομονή. 

“Σε μένα δεν έλεγε τίποτα, αλλά είχα ακούσει από τα παιδιά ότι την χτυπούσε” δήλωσε η ίδια, ενώ αναφερόμενη στην μέρα του φόνου, είπε πως η ίδια δεν είδε πως έγιναν τα πράγματα, καθώς βρισκόταν στην κουζίνα και μαγείρευε.

“Όταν άκουσα τους πυροβολισμούς, έτρεξα και είδα την κόρη μου, πεσμένη κάτω, μέσα στα αίματα” τόνισε, προσθέτοντας πως δεν ισχύουν τα περί εξωσυζυγικής σχέσης της κόρης της, όπως πίστευε ο άνδρας της.

Από την πλευρά του, ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού, ηλικίας 26 ετών σήμερα, χαρακτήρισε την οικογένειά του ως φυσιολογική, με δυο γονείς που στήριζαν και τα τρία παιδιά τους. Υποστήριξε ωστόσο, ότι η συμπεριφορά της μητέρας τους άλλαξε, από τότε που πήγε στη Σωτηρίτσα, έγινε απόμακρη ακόμη και απέναντι στα παιδιά της. Ο 26χρονος αναφέρθηκε μάλιστα, και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, όταν, στα τέλη Ιουνίου 2021, χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο μικρός του αδερφός στο Νοσοκομείο για μια μέρα, αλλά η μητέρα τους δεν ήρθε γιατί, όπως τους είπε, δεν μπορούσε.

“Τότε έμαθα από τον πατέρα μου ότι ήθελε να χωρίσουν” ανέφερε ο νεαρός, προσθέτοντας πως τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο πατέρας του, επιδεινώθηκαν από τότε που η μητέρα του έφυγε στη Σωτηρίτσα και χρειάστηκε να αυξήσει τη δόση των φαρμάκων που λάμβανε. “Πιστεύω ότι ήταν μια λάθος στιγμή, αυτό που συνέβη” είπε για τη δολοφονία της μητέρας από τον πατέρα του, ο 26χρονος, ενώ για το περίστροφο με τον οποίο διαπράχθηκε ο φόνος, είπε πως επρόκειτο για οικογενειακό κειμήλιο, που προοριζόταν για τον ίδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου, ήταν και η κατάθεση της 21χρονης κόρης του ζευγαριού, η οποία υποστήριξε πως τους τελευταίους μήνες η μητέρα της είχε γίνει απόμακρη. Συμπλήρωσε ακόμη, πως γνώριζε για τα προβλήματα που είχαν οι γονείς της, καθώς της είχε μιλήσει σχετικά, η μητέρα της.  

“Από τότε που έφυγε η μητέρα μου στην Σωτηρίτσα, ο πατέρας μου έκλαιγε, κλεινόταν στο δωμάτιό του και είχε κι ένα σοβαρό ψυχωτικό επεισόδιο, στα τέλη Ιουνίου, κατά το οποίο δεν γνώριζε κανέναν μας και χρειάστηκε να επέμβει μάλιστα, η Αστυνομία.

Για την ώρα του φόνου, η κοπέλα δήλωσε πως δεν ήταν παρούσα και πληροφορήθηκε το συμβάν από τον 13χρονο αδερφό της, ο οποίος της ανέφερε ότι λίγο νωρίτερα, η γιαγιά με τη μητέρα της τσακωνόντουσαν, με τη γιαγιά να της λέει, να τα βρει με τον κατηγορούμενο.

“Ο πατέρας μου, μου είχε πει για τις υποψίες του ότι η μητέρα μου είχε δεσμό με άλλον άνδρα” είπε η κοπέλα, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, προσθέτοντας πως ο πατέρας της είχε υπόνοιες για εξωσυζυγικές σχέσεις της μητέρας της, από το 2001, ενώ τα τελευταία 5-6 χρόνια, οι γονείς της δεν κοιμόντουσαν μαζί. 

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του αστυνομικού του Α.Τ. Αγιάς που έσπευσε στο περιστατικό. Όπως είπε, τους κάλεσε ο ίδιος ο δράστης, τα πρώτα λόγια του οποίου, ήταν “σκότωσα τη γυναίκα μου γιατί ήταν άπιστη. Όταν έφτασαν στην ταβέρνα, η μητέρα του θύματος, σε κατάσταση σοκ, έριχνε νερό στο πρόσωπο της κόρης της, ενώ ήταν ο ίδιος ο δράστης που τους έδειξε πού να κατευθυνθούν, ενώ τους δήλωσε πως είχε καταγράψει ηχητικά το συμβάν, με το κινητό του.

“Μιλούσε έντονα, αλλά φυσιολογικά. Δεν είχαμε πρόβλημα να συνεννοηθούμε μαζί του” απάντησε ο αστυνομικός σε σχετική ερώτηση της έδρας, σημειώνοντας πως το μόνο που τους έκανε εντύπωση, δεδομένων των συνθηκών, ήταν ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στη Λάρισα, κοιμήθηκε, μέσα στο περιπολικό.

Με δάκρυα στα μάτια, η αδερφή του καθ’ ομολογίαν δράστη, μίλησε για έναν οικογενειάρχη άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, ο οποίος παρότι είχε ηχητικές αποδείξεις ότι η γυναίκα του τον απατούσε, από το 2001 κιόλας, τη συγχώρεσε αφού κι εκείνη υποσχέθηκε ότι θα διακόψει. Μάλιστα, όπως είπε, το θύμα είχε παραδεχθεί μπροστά στην ίδια και άλλα μέλη της οικογένειας τη σχέση της. 

Η αδερφή του δράστη, ούσα νοσηλεύτρια – υποναύαρχος του Ναυτικού, επέρριψε ευθύνες στον εαυτό της για το γεγονός ότι δεν εκτίμησε σωστά, τα προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως που εκδήλωσε ο αδερφός της, τα οποία τον οδήγησαν – όπως είπε – στο να σκοτώσει τη γυναίκα του.

Αναφερόμενη ειδικότερα, στο σοβαρό ψυχωτικό επεισόδιο που είχε ο 55χρονος, ο οποίος δεν γνώριζε ούτε τα στενά οικογενειακά του πρόσωπα, στα τέλη Ιουνίου του 2021 και κατά το οποίο χρειάστηκε να επέμβει και η Αστυνομία, τόνισε πως τότε, ξεκίνησε η ίδια τις διαδικασίες για να νοσηλευτεί, αλλά τις σταμάτησε όταν ο αδερφός τους άρχισε να συνέρχεται και να τους αναγνωρίζει.

“Δεν κοιμάμαι πολλά βράδια γιατί τότε, δεν συνεχίσαμε τις ενέργειες να νοσηλευτεί σε κλινική” δήλωσε κλαίγοντας η μάρτυρας.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν και έγγραφα – ψυχολογικές εκτιμήσεις ψυχιάτρων που εξέτασαν τον 55χρονο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Κώστας Γαλανός υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο δράστης είχε αδιάγνωστη ψύχωση, δύο χρόνια πριν το άγριο έγκλημα. Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη – όπως είπε – αναφέρει ότι υπήρχε βρασμός ψυχική ορμής, διότι είχε μειωμένα αντανακλαστικά, λόγω της ελλιπούς φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε.  Όπως είπε, το γεγονός ότι ηχογραφούσε επί χρόνια την σύζυγό του, έδειχνε την ψυχική του διαταραχή.

Στον συνήγορό του, 55χρονος είπε ότι στο έγκλημα τον οδήγησε το γεγονός ότι η σύζυγός του μίλησε άσχημα γι’ αυτόν και τα παιδιά, δυσφόρησε όταν τους είδε στη Λάρισα για να της κάνουν έκπληξη, ενώ δεν μπορούσε να ανεχτεί την απαξίωση και την περιφρονητική συμπεριφορά της και ωθήθηκε σ’ αυτή την πράξη.

Να σημειωθεί πως οι δύο από τους τρεις μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν, στην  επόμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, στις 25 Νοεμβρίου, είναι οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον δράστη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος