«Μίκης Θεοδωράκης – Μουσική Ελευθερίας» στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου για τα 100 χρόνια από την γέννησή του

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία–αφιέρωμα, με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης – Μουσική Ελευθερίας», την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025, στις 8:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Έτους Θεοδωράκη» και εντάσσεται στον εορτασμό για την Απελευθέρωση του Βόλου και την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προσδίδοντας έναν καλλιτεχνικό τόνο στη μνήμη του «Όχι».

«Μίκης Θεοδωράκης – Μουσική Ελευθερίας» στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου για τα 100 χρόνια από την γέννησή του

Τραγουδούν οι Ανδριάνα Μπάμπαλη και Ζαχαρίας Καρούνης, ενώ τη διεύθυνση της Ορχήστρας έχει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. Τους μουσικούς και σολίστ πλαισιώνουν με αφηγηματικές παρεμβάσεις ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια και συρραφή κειμένων της Μαρίας Καραζάνου.

Η συναυλία, μέσα από εμβληματικά έργα όπως Άσμα Ασμάτων, Ποιος τη ζωή μου, Ένα το Χελιδόνι και Όμορφη Πόλη, τιμά τον συνθέτη που ένωσε τη μουσική με την ιστορία, την ποίηση και τους αγώνες του λαού μας. Μια βραδιά αφιερωμένη στην Ελευθερία, στη Μνήμη και στην Ελληνική Ψυχή που ο Θεοδωράκης ανέδειξε σε παγκόσμιο σύμβολο.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Μαρία Καραζάνου, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θανάσης Ζέρβας, Νιόβη Κωστοπούλου, Σελήνη Φιλιππιτζή και η Εύα Κατούνια από το Τμήμα Μονωδίας του ΔΩΒ.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω της πλατφόρμας ticketservices.gr.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος