Μεγάλες επιτυχίες μαθητών της ομάδας Argon σε διαγωνισμούς

Με μια μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και η νέα σχολική χρονιά για την ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που σε συνεργασία με το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου δημιούργησαν την ομάδα Argon και συμμετείχαν, με σημαντικές διακρίσεις, σε πανελλήνιο, αλλά και παγκόσμιο διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2020-21 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο 2021, η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση Πανελληνίως, στο F1 in Schools, ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, (των τεχνών) και των μαθηματικών [STE(A)M]. Υποστηρίζεται από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Τα συγκεκριμένα σχολεία συμμετείχαν για πρώτη φορά με την πολύτιμη συνεργασία της ομάδας ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Πρώια.

Η νέα σχολική χρονιά 2021-2022 ξεκίνησε με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία αφού τον Οκτώβριο 2021 η ομάδα συμμετείχε στους τελικούς για το παγκόσμιο διαγωνισμό  όπου όλο το project της φόρμουλα μεταφράστηκε στη Αγγλική γλώσσα, και προκρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα διενεργηθεί (κατά πάσα πιθανότητα) στην Αγγλία, τον Μάιο ή τον Ιούνιο 2022.

Μεγάλες επιτυχίες μαθητών της ομάδας Argon σε διαγωνισμούς

Η ομάδα Argon” κέρδισε 2 βραβεία :

 1ον της  Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και

 2ον ως καλύτερης ομάδας Γυμνασίου

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο του 2021. Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτό είναι το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλαμε και φυσικά ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αν και κατά βάθος όλοι όσοι συμμετείχαμε γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα πολύ καλό project. Βέβαια ακόμη τα παιδιά δεν μπορούν να το πιστέψουν αλλά τώρα καταλαβαίνουν ότι η προσπάθειά τους δεν πήγε χαμένη και η επιτυχία θέλει πολύ κόπο για να επιτευχθεί. Έτσι οι μαθητές μας, μαθαίνουν να κατακτούν την γνώση με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, δεν πλήττουν, συνεργάζονται, ασχολούνται με κατασκευές, σχεδιάζουν με την βοήθεια των καθηγητών τους και γιατί όχι τους μυούμε στην έννοια του επιχειρείν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 «Μεγάλη μου τιμή και πολύ υπερήφανη ως Διευθύντρια  του 9ου Γυμνασίου Βόλου για τους μαθητές μου και για την συμμετοχή μου σε αυτό το project”, δήλωσε η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, κ. Νίκη Χατζηκυριάκου, προσθέτοντας πως υπήρξε πολύτιμη η συνεργασία και βοήθεια, του φυσικού κ. Γιάννη Τσαρτσάλη, του Υποδιευθυντή –μαθηματικού, κ. Κώστα Καλατζή και  του υπεύθυνου της ομάδας ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργου Πρώια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος