Με νέες διακρίσεις ξεκινά η εκπαιδευτική χρονιά στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Την Γ’ Τιμητική Διάκριση , απέσπασε η σπουδάστρια της Ειδικότητας  Κοσμήματος  Αρετή Βασιλάκη, στον 33 ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα  «1922-2022  η Μικρά Ασία στο Ελληνικό Κόσμημα 100 Χρόνια Μετά», που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών  (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης Κοσμήματος, Kosmima 2022.

Για να λάβει κάποιος μέρος στον διαγωνισμό έπρεπε η κάθε δημιουργία του να έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11:30 π.μ. στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ-ΗELEXPO.

Η Αρετή σχεδίασε και δημιούργησε ένα περιδέραιο  με μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους, με κεντρικό στοιχείο μία βάρκα γεμάτη ανθρώπους, το οποίο εμπνεύστηκε από τα κοσμήματα της εποχής και τις τραγικές στιγμές που έζησε ο Ελληνισμός της Μικράς  Ασίας κατά τη διάρκεια της καταστροφής.  Η Σπουδάστρια που βρέθηκε στον Βόλο για να σπουδάσει Γεωπονική, ανέκαθεν ήθελε να ασχοληθεί με το κόσμημα και όταν τελείωσε τις σπουδές της στο τμήμα του Πανεπιστημίου, φοίτησε στην Ειδικότητα  Κοσμήματος  του ΙΙΕΚ. Πλέον έχει επιστρέψει  στον τόπο καταγωγής της, την Πάρο για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά με το κόσμημα.

Γεγονός είναι ότι μεγάλος αριθμός Σπουδαστών, που φοιτεί στο ΙΙΕΚ  Δήμου Βόλου τα τελευταία χρόνια προέρχεται από περιοχές εκτός Μαγνησίας  ( από τις άλλες Θεσσαλικές περιοχές, την Αθήνα, την Κοζάνη κ.τ.λ. ), που επιλέγουν να σχεδιάσουν το μέλλον τους με τους Καλύτερους !!

Γεγονός είναι επίσης ότι μεγάλος αριθμός Σπουδαστών είναι Απόφοιτοι  Πανεπιστημίων  που επέλεξαν να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο στη ζωή τους, με σίγουρη επαγγελματική  αποκατάσταση.  Χαρακτηριστικές είναι πολλές περιπτώσεις Αποφοίτων των Ειδικοτήτων, Σχεδιαστή  Μόδας, Διακόσμησης, Γραφιστικής, Φωτογραφίας, Μαγειρικής, που διαπρέπουν στον τομέα τους εντός και εκτός Ελλάδας.

Με νέες διακρίσεις ξεκινά η εκπαιδευτική χρονιά στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Διάκριση απέσπασε και ο Απόφοιτος της  Ειδικότητας Κεραμικής, Βαγγέλης  Πατσέας στον 60ο Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  Κεραμικής έτους 2022 που με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 04 Οκτωβρίου  μετά  την αξιολόγηση των έργων που υπέβαλαν οι καλλιτέχνες.  Το έργο του Βαγγέλη , HISTORIAS DE UN HEROE HECHO DE TIERRA Y FUEGO –Ιστορίες ενός Ήρωα από  Χώμα και Φωτιά, είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες του Δον Κιχώτη και των συντρόφων του.
Ο Διαγωνισμός είναι ένας σημαντικότατος πολιτιστικός θεσμός και το κορυφαίο γεγονός στην Κεραμική Τέχνη. Όλα αυτά τα χρόνια μέσω του διαγωνισμού ενάντια σε κάθε λογής αντιξοότητα η ΠΕΚΑ (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών δίνει την ευκαιρία σε νέους κεραμίστες, αλλά και σε ήδη καταξιωμένους να έρθουν σε επαφή και να προτείνουν νέες προσεγγίσεις, νέες φόρμες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αρχαιότερης των τεχνών.

Με νέες διακρίσεις ξεκινά η εκπαιδευτική χρονιά στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου ως σύγχρονος εκπαιδευτικός φορέας  που συνεχώς  εξελίσσεται, αναβαθμίζοντας  το επίπεδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του, βρίσκεται σε συνεχή  συνεργασία  με τους παραγωγικούς συλλόγους- ενώσεις ανά ειδικότητα,  με την ΠΟΒΑΚΩ, τον  σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας και την ΠΕΚΑ, πάντα αρωγούς στις προσπάθειές του.

Η πρόεδρος Κυρία Σοφία Χάλαρη και το Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ , συγχαίρουν την  Α. Βασιλάκη και τον Β. Πατσέα για τις μεγάλες τους επιτυχίες, τονίζοντας πως  από τους βασικούς στόχους του  Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται  από τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις-διαγωνισμούς και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές  – οι οποίες  συνεχίζονται μέχρι 17/10/22  –  μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 24210 56446 – 56389, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.diek.gr., καθώς και τις εγκαταστάσεις της σχολής – Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος,-  από 9.00π.μ. έως 15.00μ.μ. καθημερινά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος