Με επιτυχία το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου

Την Παρασκευή 13 Μαϊου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι Λέξεις του τόπου μου». Το Φεστιβάλ οργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βόλου και τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, καθώς και με την υποστήριξη της  Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.

Είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ πραγματοποιείται εκτός Αθήνας με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα όπως Γυμνάσιο Σάμης Κεφαλλονιάς, 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης κλπ. Οι μαθητές/τριες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους παρουσίασαν τα Λευκώματα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ χόρεψαν χορούς από τον τόπο τους και δίδαξαν τους χορούς τους στα άλλα σχολεία που συμμετείχαν.

Με επιτυχία το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου

Πριν την έναρξη του Φεστιβάλ η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή βράβευσε τα δύο σχολεία του Δήμου Βόλου (το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου) καθώς κέρδισαν το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «LET’S MOVE» τη σχολική χρονιά 2020-2021. Οι βραβεύσεις δεν έγιναν τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά, λόγω των περιοριοριστικών μέτρων κατά του covid.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ορίζοντες»  κ. Ευγενία Γκορτσίλα τίμησε με πλακέτα την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή και την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής μέσω του Προέδρου της κ. Νικόλαου Τουλούδη για τη συμβολή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Επίσης, σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία έγιναν απονομές τιμητικών πλακετών από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες» κι από την Αντιδημαρχία Τουρισμού δόθηκαν αναμνηστικά  δώρα. Τέλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού πρόσφερε στην κ. Γκορτσίλα ως αναμνηστικό δώρο το σύμβολο της πόλης μας, την ΑΡΓΩ.

Το Φεστιβάλ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Νάντια Τσενέ- Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος, ο Θέμης Τζούνης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Βόλου και η Σοφία Χάλαρη, Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-Δ.Ι.Ε.Κ. και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Βόλου.

Με επιτυχία το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Λέσχης Εθελοντών Βόλου και τις χορηγίες της ΕΨΑ, της ΠΟΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ και του Catering ΧΟΥΤΟΣ, τους οποίους η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Τέλος, ευχαριστεί και την κ. Νίκη Σβολιαντοπούλου-τ. Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, για την συμβολή της στην επιτυχία της διοργάνωσης, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου και  ευελπιστώντας το εν λόγω Φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος