Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή παραγωγών, αλλά και επισκεπτών, το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φάρμα Καραΐσκου, στην Πορταριά Πηλίου.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, που στόχο έχει την ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, χιλιάδες επισκεπτών ξεναγήθηκαν στους χώρους της Φάρμας Καραϊσκου, είδαν τις εκθέσεις, γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, παρακολούθησαν σχετικές ομιλίες και να συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, όπως πεζοπορίες και μουσικές εκδηλώσεις.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, το τσίπουρο βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο Πολιτιστικός Φορέας της Μητρόπολης Δημητριάδος “Μαγνήτων Κιβωτός” επιμελήθηκε μια παρουσίαση για το τσίπουρο και τον πολιτισμό του, όπως αυτός αποτυπώθηκε στη συλλεκτική έκδοση – ημερολόγιο 2022 “Ο πολιτισμός του τσίπουρου στη Νέα Ιωνία και το Βόλο – Η συνεισφορά των Μικρασιατών της Νέας Ιωνίας”. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την ένταξη του στοιχείου “Τα τσιπουράδικα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας” στον Εθνικό Ευρετήριο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού Δήμου Βόλου.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου “Τα τσίπουρα στον Βόλο” από τον συγγραφέα του, Αλέξανδρο Ψυχούλη, ενώ η Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου προσέφερε στον κόσμο τσιπουρομεζέδες. Στο πλαίσιο της δράσης τιμήθηκε και ο ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου “Κάβουρας”, Αλέξανδρος Αλέξανδρου.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλάμβανε επίσης, περίπατο στο μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου, από τα Χάνια μέχρι τη φάρμα, επίδειξη παραγωγής όλων των σταδίων του μελιού από τους παραγωγούς που βρέθηκαν στην αγορά της φάρμας, ενώ έγινε επίδειξη παρασκευής χορτόπιτας από το Gastronomy Hotel. 

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος