Με δέκα σύγχρονα λεωφορεία ξεκινά η μικροσυγκοινωνία στη Σκιάθο

Υπεγράφη σήμερα, 7 Ιουνίου 2022, στο Δημαρχείο Σκιάθου η σύμβαση παραχώρησης του έργου της μικροσυγκοινωνίας του Δήμου μεταξύ του Δημάρχου, Θοδωρή Τζούμα, και της Κοινοπραξίας Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε.- Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. – ΑΚΤΗ Ι.Κ.Ε – Συγκοινωνίες Σκιάθου και με διακριτικό τίτλο «ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΚΙΑΘΟΥ», δίνοντας έτσι μία οριστική, νόμιμη και εξαιρετικά συμφέρουσα για τον Δήμο Σκιάθου λύση στο μείζον πρόβλημα της μικροσυγκοινωνίας του νησιού.

Η διάρκεια της παραχώρησης του συγκοινωνιακού έργου θα είναι δεκαπενταετής και το αντίτιμο του ετήσιου μισθώματος ορίστηκε στο ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων και ενός ευρώ (400.001,00 €) για τον Δήμο Σκιάθου (για τα 15 έτη ο Δήμος Σκιάθου θα εισπράξει 6 εκατομμύρια κ 15 ευρώ).

Το μικροσυγκοινωνιακό έργο θα εκτελεί τις γραμμές «Σκιάθος- Κουκουναριές» και «Σκιάθος- Ασέληνος- Αεροδρόμιο- Ξάνεμος- Καλύβια -Ευαγγελίστρια» και θα εξυπηρετείται με σύγχρονα λεωφορεία, που θα φέρουν εξοπλισμό κατάλληλο για την εξυπηρέτηση Α.με.Α., εξοπλισμό έκδοσης/ελέγχου ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e ticketing) και θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του covid – 19 όσο αυτά θα ισχύουν.

Επίσης, βάσει της σύμβασης θα παρέχεται δωρεάν μετακίνηση για άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για μαθητές και για τους ανέργους με επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ, θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους εργαζόμενους, κόστους 15 € με κατάθεση βεβαίωσης του εργοδότη στον Δήμο, έκπτωση 50% για τους συνταξιούχους και ηλικίας άνω των 65 για τους άντρες και 60 για τις γυναίκες, έκπτωση 50% για τους πολύτεκνους με την επίδειξη κάρτας πολυτέκνων και έκπτωση 50% για τους φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μόνο με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο. Επιπλέον, εκτός της σύμβασης ο ανάδοχος θα παρέχει ειδική εκπτωτική χρέωση μονίμων κατοίκων και δωρεάν μετακίνηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων του Δήμου Σκιάθου εντός νομού.

Με δέκα σύγχρονα λεωφορεία ξεκινά η μικροσυγκοινωνία στη Σκιάθο

Ο διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, δήλωσε «Η Κοινοπραξία είναι εταιρείες του Νομού που έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο των συγκοινωνιών και έχουν αποδείξει την ικανότητά τους στην παροχή υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στον πολίτη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και το καλύτερο δυνατό συγκοινωνιακό έργο όλον τον χρόνο. »

Με δέκα σύγχρονα λεωφορεία ξεκινά η μικροσυγκοινωνία στη Σκιάθο

«Μετά από την περίοδο 2011-2019, όπου η γραμμή λειτουργούσε παράνομα και ο Δήμος εισέπραττε 99.000,00 από τρία λεωφορεία, μετά από δύο χρόνια αγώνα της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις παράνομες προτάσεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, είμαστε υπερήφανοι που επιτύχαμε τη νόμιμη και οικονομικά προσοδοφόρα λειτουργία της συγκοινωνίας, και προς όφελος του Δήμου, των Δημοτών και επισκεπτών.» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος