Μαθητές δημοτικού του Δήμου Ρήγα Φεραίου εκπαιδεύονται για πρώτες βοήθειες

«Οι κίνδυνοι, η “κακή στιγμή” δεν κάνουν διακρίσεις. Ακόμα και στοιχειώδεις γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας, κα. Αντωνία Χασιώτη στο πλαίσιο των σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ  που συνεχίζονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και αφορούν σε μαθητές δημοτικού.


Δεύτερη ημέρα της εβδομάδας εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, χθες Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 με εκπαιδευτές τη ΛΕΣΧΗ Εθελοντών Βόλου, εκπαιδευόμενοι οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου.

Μαθητές δημοτικού του Δήμου Ρήγα Φεραίου εκπαιδεύονται για πρώτες βοήθειες

Οι μαθητές απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν μικροί ήρωες συμμετέχοντας με ερωτήσεις και στην πρακτική άσκηση. Είναι εκείνοι που θα γίνουν ενεργοί εθελοντές.
Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους εκπαιδευτές κ.κ. Γαβαλά Πέτρο, Τουφεξή Μαρία, Μστροκώστα Γεώργιο, Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, Μπαζάνη Νικόλαο και την διευθύντρια του Σχολείου, Αννίτα Ζήγρα με τους δασκάλους για την συμμετοχή τους στη δράση αυτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος