Μακρυνίτσα: Απολογήθηκε και για επίθεση πριν την δολοφονία ο 32χρονος συζυγοκτόνος

Για συμπληρωματική απολογία κλήθηκε ο 32χρονος που είχε δολοφονήσει στην Μακρυνίτσα την σύζυγό του 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο αδελφό της Γιώργο Τσάπα, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και μπροστά τα ματιά των γονιών τους και της γιαγιάς τους.

Η απολογία, αφορά πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα που προηγήθηκε του άγριου φονικού. Κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας και των γονιών της την 1η Απριλίου, τέσσερις μέρες πριν γραφτεί η αιματηρή τελευταία πράξη του δράματος του διπλού φονικού.

Μακρυνίτσα: Απολογήθηκε και για επίθεση πριν την δολοφονία ο 32χρονος συζυγοκτόνος

Η χθεσινή αιφνίδια μεταφορά του 32χρονου δολοφόνου από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Βόλο, για να απολογηθεί στον ανακριτή για την πράξη ξυλοδαρμού, ξύπνησε τις τραγικές μνήμες του διπλού φονικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μακρυνίτσα: Απολογήθηκε και για επίθεση πριν την δολοφονία ο 32χρονος συζυγοκτόνος

Ο 32χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Βούλγαρη, κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, μετά από καταγγελία της συζύγου του και των γονέων της (πεθερικά του δράστη) ότι δέχτηκαν επίθεση, στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα, την 1η Απριλίου 2021.

Όπως είχε καταγγείλλει η δολοφονημένη γυναίκα, ο εν διαστάσει σύζυγός της πήγε να δει το παιδί τους (2,5 ετών) και στην αυλή του σπιτιού ενώ συζητούσαν της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι γονείς της, στους οποίους επιτέθηκε επίσης,προκαλώντας τους εκδορές και μώλωπες. Για το περιστατικό δε έγινε δήλωση (ανωμοτί κατάθεση) και η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα.

Μακρυνίτσα: Απολογήθηκε και για επίθεση πριν την δολοφονία ο 32χρονος συζυγοκτόνος

Ο προφυλακισμένος δράστης δηλώνει παντελή άγνοια του περιστατικού και ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται να έχει πάει  ποτέ στο σπίτι και ότι ακούει πρώτη φορά για το περιστατικό.

Ο συνήγορος της οικογένειας είπε ότι: «αυτό το συμβάν επαναφέρει ξανά την τραγική σκέψη που κάναμε εξαρχής ότι αν ο μηχανισμός ενεργούσε σωστά από τότε, ελέγχονταν η κατάσταση έγκαιρα από τους αρμόδιους φορείς και είχε ενεργοποιηθεί το πιστοποιητικό που είχε σταλεί από 11 Μαρτίου 2021 από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και ήταν σε γνώση της Εισαγγελίας από 16 Μαρτίου και είχαν λάβει γνώση οι αστυνομικές αρχές, θα μπορούσε κάλλιστα ο 32χρονος να είχε εγκλειστεί από τη 1 Απριλίου και να μην είχε συμβεί η διπλή δολοφονία».

Να σημειωθεί ότι μετά την χθεσινή του απολογία ο Εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε συνένωση των δυο υποθέσεων λόγω συνάφειας. Στην περίπτωση της Κωνσταντίνας, από την πλευρά της αδικοχαμένης γυναίκας, όχι μόνο δεν υπήρξε σιωπή, τουναντίον έκανε ότι ο νόμος της έδινε ως δυνατότητα προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος