Μαγνησία: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Χωρίς προβλήματα προσέρχονται στις κάλπες οι ψηφοφόροι της Μαγνησίας σύμφωνα με πηγές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αλλά και του Πρωτοδικείου Βόλου. Μόνο σε μία περίπτωση χρειάστηκε να γίνει αντικατάσταση δικαστικού αντιπροσώπου σε εκλογικό τμήμα του δήμου Βόλου. Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι το αρμόδιο Τμήμα ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίζουν, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έχει δεχθεί από τις επτά το πρωί σήμερα αρκετά τηλεφωνήματα ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης «Μάθε που ψηφίζεις» λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Αυτός είναι ο αριθμός κλήσης για τους πολίτες που επιθυμούν να μάθουν που ψηφίζουν 2421352633 ενώ ηλεκτρονικά η διεύθυνση είναι https://mpp.ypes.gov.gr/#/

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ανακατανομή των ψηφοφόρων σε τμήματα καθώς από 600 σε κάθε τμήμα, φέτος ψηφίζουν 700.
Τα εκλογικά τμήματα στο Βόλο είναι 355 και σε αυτά αναμένεται να προσέλθουν 174.567 ψηφοφόροι, 3000 περίπου λιγότεροι σε σχέση με πριν τέσσερα χρόνια. Μεταξύ των 355 τμημάτων περιλαμβάνονται και δύο στα σωφρονιστικά καταστήματα στην Κασσαβέτεια και στον Βόλο.
Επίσης λειτουργούν και τέσσερα εκλογικά τμήματα για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών.
Να σημειωθεί ότι το 2019 από τους 177.573 τελικά προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν οι 108.990, δηλαδή συμμετοχή γύρω στο 61%.

Στη Μαγνησία οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στις εκλογές είναι 30 (102 υποψήφιοι)και οι πολίτες που ψηφίζουν μπορούν να βάλουν 2 σταυρούς ενώ στο νομό εκλέγονται συνολικά πέντε βουλευτές, μετά την απώλεια μιας έδρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος