Μαγνησία: Συναντήσεις με αγρότες – κτηνοτρόφους είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής

Την Μαγνησία επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας, ο οποίος είχε συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους της Μαγνησίας, παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα για τον πρωτογενή τομέα, συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν και σχεδίασε τις λύσεις που μπορεί να δοθούν μέσω του Υπουργείου.

Μαγνησία: Συναντήσεις με αγρότες – κτηνοτρόφους είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Λιούπη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας παρουσία της Διοίκησης, της Υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Μπουκώρου και του έτερου Βουλευτή κ. Μαραβέγια.

Ο κ. Μπαγινέτας συνομίλησε με αγρότες της περιοχής του Αλμυρού και του Πηλίου, όπου παρουσίασε τη νέα ΚΑΠ.
Οι παρευρισκόμενοι αγρότες από την πλευρά τους έθεσαν τις ερωτήσεις τους, κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον κ. Μπαγινέτα να θέτει τις προτεραιότητες οι οποίες ενσωματώθηκαν στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της χώρα και αφορούν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων με αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ, στη διασύνδεση έρευνας, τεχνολογίας, ψηφιοποίησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης των παραγωγών, στην ισχυροποίηση των αγροτών μέσω του συνεργατισμού, στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές, στην προσέλκυση με κίνητρα νέων γεωργών και όλα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Μαγνησία: Συναντήσεις με αγρότες – κτηνοτρόφους είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής


Εν συνεχεία, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου με την πολυβραβευμένη και καινοτόμο Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, η οποία εντάχθηκε στη δράση «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» για τον εκσυγχρονισμό της με μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης εξοπλισμό, προϋπολογισμού 2,255 εκατ. ευρώ, με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στην Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ το παρών έδωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι- συνεταιριστές οι οποίοι μαζί με τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ κ. Διακομή έθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και αφορούν στο ενεργειακό κόστος, την αυξητική τάση των εφοδίων, του κόστους παραγωγής, των ζωοτροφών, την αύξηση των τιμών πώλησης των γαλακτοκομικών προϊόντων, τα έργα νερού, τις αποζημιώσεις, τις επιχορηγήσεις, τις επιδοτήσεις, τους δασικούς χάρτες κ.α..


Ο κ. Μπαγινέτας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που δέχτηκε, αναφέρθηκε στις ενισχύσεις εκατομμυρίων που έχει δώσει η Κυβέρνηση για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, στήριξη η οποία θα συνεχιστεί καθώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και χώρο επενδύσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ παρουσίασε στον Γενικό Γραμματέα τον σχεδιασμό της ΕΒΟΛ για το νέο εγχείρημα που προωθείται από την Γαλακτοβιομηχανία και αφορά στη δημιουργία Μονάδας ολοκληρωμένης επεξεργασίας ξηρών καρπών, με μικροσυσκευασία καταναλωτή, παραγωγή γάλακτος από ξηρούς καρπούς, παραγωγή γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων, διαχείριση υπολειμμάτων και παραγωγή ζωοτροφών.
Ο εν λόγω σχεδιασμός της ΕΒΟΛ μεταφέρθηκε από τον κ. Λιούπη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά στην πρόσφατη συνάντησή τους, με τον Υπουργό να τονίζει τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, για το οποίο θα συζητηθεί σε συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΒΟΛ ο τρόπος της χρηματοδότησής του.

Μαγνησία: Συναντήσεις με αγρότες – κτηνοτρόφους είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής

“Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Η νέα ΚΑΠ αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία ευκαιρία για τον πρωτογενή μας τομέα και τη μεταποίηση να κάνει ένα βήμα προς το μέλλον. Όλοι μας θα εργαστούμε γι’ αυτό καθώς η χώρα μας και η Μαγνησία έχουν ανάγκη τους ανθρώπους της γης, τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πάντα στήριξαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική κοινωνία”, δήλωσε ο κ. Λιούπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος