Μαγνησία: Πρώτο κουδούνι με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

Με βεβαιώσεις αρνητικών self tests, είτε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό ανά χείρας, επέστρεψαν στα σχολεία τους οι 25.000 περίπου, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

Τα προαύλια των σχολείων γέμισαν και πάλι από φωνές παιδιών, που φορώντας υποχρεωτικά τις μάσκες τους και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας που τους υπέδειξαν οι δάσκαλοι και καθηγητές τους, συμμετείχαν στις τελετές αγιασμού που έγιναν σε όλα τα σχολεία.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Μαγνησία: Πρώτο κουδούνι με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self testΣτην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο επίσημος Αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριά, ενώ στη Δευτεροβάθμια, στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Το παρών έδωσε και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, η οποία παρέστη επίσης, στις  τελετές Αγιασμού του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ», των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» και του σχολείου του Καταστήματος Κράτησης Κασσαβετείας.

Η υφυπουργός, εκτός των ευχών της για καλή σχολική χρονιά, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση προς του γονείς των παιδιών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να εμπιστευτούν τους ειδικούς επιστήμονες και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους. Την ίδια παρότρυνση απηύθυνε και προς τους λιγοστούς εκπαιδευτικούς που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ κάλεσε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν πιστά τους κανόνες υγιεινής και τα σχετικά πρωτόκολλα, έτσι ώστε με ασφάλεια να διασφαλιστεί η συνέχιση της διά ζώσης εκπαίδευση.

Μαγνησία: Πρώτο κουδούνι με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self testΗ κ. Μακρή δήλωσε ακόμη στην ΕΡΤ πως η απόφαση, να κλείνει μια τάξη μόνο στην περίπτωση που έχει νοσήσει το 50% + 1% των μαθητών, δεν πάρθηκε αυθαίρετα, αλλά βασίστηκε στις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και βασίζεται στην λογική ότι με την επιβεβαίωση κάθε κρούσματος, θα ακολουθεί πολύ στενή ιχνηλάτηση και εργαστηριακός έλεγχος των επαφών του.

Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος

Μαγνησία: Πρώτο κουδούνι με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self testΣτην σπουδαιότητας τήρησης των μέτρων, αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, παροτρύνοντας και αυτός τους γονείς, να δείξουν εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

«Ακούστε τους επιστήμονες, συμβουλευτείτε τους παιδιάτρους, κάντε ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά σας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» τόνισε ο Μητροπολίτης, ο οποίος φορούσε και ο ίδιος μάσκα, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελετών, εκφράζοντας την ευχή, του χρόνου, να είναι οι συνθήκες τέτοιες που να μας επιτρέπουν, να γίνουν οι Αγιασμοί χωρίς μάσκες.

Στις επίσημες τελετές Αγιασμού έδωσαν ακόμη το παρών,  οι Βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ, κ.κ. Μπουκώρος, Λιούπης και Μαραβέγιας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣ Θεσσαλίας, κ. Νάνος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Εκτός υπηρεσίας αρνητής καθηγητής

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χαράλαμπο Σταχτέα, ένας εκπαιδευτικός δήλωσε σήμερα το πρωί στη Διεύθυνση ότι επιθυμεί να τεθεί εκτός  υπηρεσίας γιατί δεν θέλει να εμβολιαστεί, ούτε να υποβληθεί σε τεστ. Τα στοιχεία που αφορούν στον εμβολιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών συγκεντρώνονται από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Β’ θμιας Εκπαίδευσης, όπως και τυχόν περιστατικά άρνησης κάποιων να υποβληθούν σε self tests.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος