Μαγνησία: Γέφυρα ζωής για δυο γυναίκες που δέχθηκαν το δώρο της μεταμόσχευσης

Το δώρο της ζωής και της υγείας δέχθηκαν δυο γυναίκες ασθενείς από τη Μαγνησία, το προηγούμενο τριήμερο, σε δυο επιτυχημένες ιατρικές μεταμοσχεύσεις, που έγιναν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στον Ευαγγελισμό Αθηνών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση νεφρού σε 44χρονη Σκοπελίτισσα, που κλήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η 44χρονη, επί έντεκα χρόνια έκανε περιτοναϊκή κάθαρση και όταν της τηλεφώνησαν για το μόσχευμα και την συμβατότητα, κλήθηκε να μεταβεί άμεσα προκειμένου να γίνει ο προμεταμοσχευτικός έλεγχος.

Η μετάβασή της από το νησί της Σκοπέλου στον Βόλο και από το Βόλο στη Θεσσαλονίκη σήμαινε και ένα κόστος της τάξης των 2.500€, το οποίο η οικογένεια δεν διέθετε, οπότε επικοινώνησε με το δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Περίσση, ο οποίος σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, Ρηγίνα Σκλάβου, τον διευθυντή του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνο Σταμνά, και τον αντιπλοίαρχο Γιώργο Γκάρα, κίνησαν τη διαδικασία μεταφοράς και άμεσης διακομιδής της με το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος. Η 44χρονη έφτασε εγκαίρως στο νοσοκομείο, έγινε ο προμεταμοσχευτικός έλεγχος και τελικά έλαβε το μόσχευμα από 63χρονη, η οποία νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή στον Ευαγγελισμό και δώρισε και τους δύο νεφρούς τους – ο ένας μεταμοσχεύτηκε στη Σκοπελίτισσα στο Ιπποκράτειο και ο άλλος σε άλλο ασθενή στο Λαϊκό Νοσοκομείο, την καρδιά και άλλα όργανα.

Επίσης, χθες, μια ακόμη γυναίκα από το Βόλο, 62χρονων που έκανε αιμοκάθαρση τα τελευταία 15 χρόνια, έλαβε μόσχευμα στον Ευαγγελισμό από μια 68χρονη η οποία νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή στο ίδιο νοσοκομείο.

Μαγνησία: Γέφυρα ζωής για δυο γυναίκες που δέχθηκαν το δώρο της μεταμόσχευσηςΟ Πρόεδρος των Νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος τόνισε ότι «πρόκειται για τις δύο πρώτες μεταμοσχεύσεις για τη Μαγνησία το 2022. Εύχομαι καλή ανάρρωση στις δύο γυναίκες και θυμίζω πως η μεταμόσχευση είναι ένα δώρο ζωής. Οι δυο γυναίκες βιώνουν μια απερίγραπτη χαρά και αισθάνονται ότι έχουν μια νέα ζωή χωρίς την ταλαιπωρία της αιμοκάθαρσης. Εύχομαι το μήνυμα της δωρεάς οργάνων να φτάσει σε όλους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος