Μαγνησία: Επιχείρηση απάτης με δήθεν κρατήσεις δωματίων

Την προσοχή στα μέλη του και σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού εφιστά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Ξενώνων Ν. Μαγνησίας, με αφορμή περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν καταγγελίες από ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Μαγνησία και ειδικά στο Πήλιο, για απατεώνες που καλούν τηλεφωνικά και επιμένουν να κάνουν κράτηση δωματίου για διακοπές.

Ο τρόπος δράσης

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, αρχικά εκφράζουν την επιθυμία για κρατήσεις δωματίων και στη συνέχεια ζητούν από τους επαγγελματίες στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή καρτών για να κάνουν -δήθεν- την κατάθεση του ποσού. Σε περίπτωση που ο επαγγελματίας ανταποκριθεί δίνοντας για παράδειγμα το IBAN (GRXXXXX), ο πελάτης «φάντασμα» ζητάει περισσότερα στοιχεία και στέλνει υποτιθέμενα μηνύματα τραπεζών (π.χ. Εθνική, Alpha Bank) στα οποία ζητούνται προσωπικοί κωδικοί για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Με αυτό τον τρόπο στον επαγγελματία εμφανίζεται το μήνυμα «ΣΦΑΛΜΑ» ή «ΑΠΟΤΥΧΙΑ» , αλλά ο απατεώνας έχει καταφέρει να υποκλέψει τους τραπεζικούς κωδικούς σύνδεσης (e-banking). Έτσι αποκτά πρόσβαση στο e-banking του επαγγελματία και αφαιρεί ό,τι υπάρχει από όλους τους λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με το συγκεκριμένο e-banking. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν μέσω διαδικτύου.

Όπως περιγράφει, σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Ξενώνων Ν. Μαγνησίας, ένα περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες επανειλημμένα στο Πήλιο, είναι η τηλεφωνική επικοινωνία από κάποιον που παρουσιάζεται με το επώνυμο «Οικονόμου» και καλεί επίμονα από το 6940889502 ή από το 6940984791 για να κάνεις κρατήσεις σε καταλύματα.  Ο υποτιθέμενος «κ. Οικονόμου» ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία για να αποκτήσει πρόσβαση στο e-banking των Επαγγελματιών, στέλνοντας μηνύματα από Εθνική ή Alpha Bank (επιμένοντας στη συνεργασία με τις συγκεκριμένες τράπεζες) και ζητώντας ολοκλήρωση της συναλλαγής με την καταχώρηση των προσωπικών κωδικών σύνδεσης στην τράπεζα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος