Μαγνησία: Αναβολή στις δίκες για Σταγιάτες και Βιολογικό

Φραστικά επεισόδια μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και δικαστών

Για τις 13 Ιουνίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη των Βαγγέλη Γαλανόπουλου, Μαρίας Τεχνοπούλου και Αριστείδη Φραγκουδάκη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, περιστατικό που συνέβη στις 5 Ιουνίου 2020, και σχετίζεται με αυτοοργανωμένους χώρους στις Σταγιάτες.

Αναβολή και για την δίκη των Αριστείδη Φραγκουδάκη και Θωμά Κλημόπουλου για παράνομη βία από κοινού, στις 13 Φεβρουαρίου 2017, σε περιστατικό που σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού από την δημοτική αρχή.

Προηγήθηκαν φραστικά επεισόδια μεταξύ της συνηγόρου υπεράσπισης των προαναφερομένων κατηγορουμένων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την πρόεδρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου,την οποία η κ. Κωνσταντοπούλου επέκρινε, κάνοντας λόγο για “προστασία, ανοχή και ευνοιοκρατία υπέρ του Αχ. Μπέου”.

Οι αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατηγορούνταν για λιπομαρτυρία από προηγούμενη δίκη, από την οποία απουσίαζε ο αντιδήμαρχος Μιχ. Καπουρνιώτης, όπου στην περίπτωση των Σταγιατών ήταν και μοναδικός μηνυτής κατά τεσσάρων πολιτών, παρουσιάζοντας χαρτί ασθένειας με διαγνωσμένη πνευμονία από γενική γιατρό.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη των δικαστηρίων του Βόλου, δήλωσε: “Οι άνθρωποι που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή βάλλονται πολλαπλώς από μηχανισμούς διαπλοκής, διαφθοράς και δικαστικής εύνοιας σε εκείνους που βιάζουν την δημοκρατία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας αυτό που συμβαίνει στον Βόλο και είναι ζήτημα πειθαρχικού ελέγχου της δικαιοσύνης για όσα συμβαίνουν στα δικαστήρια του Βόλου”.

Από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Αποτελούν  βαριά προσβολή για την ίδια Δικαιοσύνη, και αναμφίβολα απομειώνουν το κύρος και τον σεβασμό που οι πολίτες οφείλουν προς αυτήν, ιλαροτραγικά γεγονότα, όπως αυτά που προκάλεσε χθες στα Δικαστήρια του Βόλου η ανεκδιήγητη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την προκλητικά φοβική ανοχή τόσο της προέδρου, όσο και του εισαγγελέα της έδρας.

Η… κυρία αυτή αφέθηκε επί τρίωρο, μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, να αγορεύει όχι επί της ουσίας, αλλά επί  θέματος αναβολής δίκης λόγω παρέλευσης ωραρίου  εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων(!),  να υποδεικνύει σε πρόεδρο και εισαγγελέα τι πρέπει να αποφασίσουν και ποιες ποινές πρέπει να επιβάλλουν και να τους απειλεί με πειθαρχικές αναφορές στον Αρειο Πάγο, με ένα ύφος σκαιό και ιταμό. Επαναλαμβάνω για μια αναβολή λόγω ωραρίου των υπαλλήλων…

Η επιθεωρησιακού τύπου παρουσία της περιλάλητης Ζωής εμπλουτίστηκε βεβαίως και από αισχρούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου, που από τα χείλη της αποτελούν τίτλο τιμής για μένα, όπως άλλωστε και για τους συνεργάτες μου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, που άφησαν τα καθήκοντα τους και επί τρείς και πλέον ώρες ήταν «όμηροι» της γραφικότητάς της, γιατί άργησε να έρθει στην πόλη (δεν της φούσκωναν άραγε τα λάστιχα σε κάποιο βενζινάδικο;)  και έχασε τα τηλεοπτικά κανάλια και τις δηλώσεις. Τόσο κωμικά…

Πάντα, όμως, με την αδικαιολόγητη ανοχή των δικαστικών λειτουργών, που εν τέλει είναι το μελανό σημείο αυτής της φαρσοκωμωδίας με αρνητική, όπως πάντα, πρωταγωνίστρια την κυρα Ζωή…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος