Βόλος: Δίκη μελών του κινήματος “Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά” μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής

Με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και άσκησης βίας από κοινού δικάζονται αύριο τα μέλη της Κίνησης για το Νερό, Αριστείδης Φραγκουδάκης και Θωμάς Κλημόπουλος σε μία δίκη εξ’ αναβολής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την επιχειρηθείσα ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού, το 2017, είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου, να δοθεί ο λόγος στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους πολίτες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ομάδα “Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά” καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια επισημαίνοντας ότι “με το έτσι θέλω, ο δήμαρχος του Βόλου,  απαγορεύει τη συμμετοχή ενεργών πολιτών στα δημοτικά συμβούλια, που έχουν διαφορετική από τη δική του άποψη,  απαγορεύει την ανάρτηση πανό, επιτρέπει όμως την παρουσία μπράβων, αστυνομικών δυνάμεων και ασφαλιτών στο χώρο και ουσιαστικά την κατάργηση της. αντιπολίτευσης! Και αυτή πάντως η δίκη θα έχει την τύχη των προηγούμενων. Οι κατηγορούμενοι θα αθωωθούν πανηγυρικά και οι προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης συναγωνιστών θα πέσει στο κενό“.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, “με την αυριανή δίκη ξεκινά ένα μπαράζ δικών μέσα στον Οκτώβριο που θα συνεχιστεί στις 7/10 με την αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ εναντίον του Στέλιου Λημνιού, στις 14/10 με τη δίκη τριών κατοίκων των Σταγιατών, ενώ στις 21/10 θα εκδικαστεί ηψευτομήνυση” της εισαγγελίας Βόλου εναντίον δύο εκ των βασανιστών του Βασίλειου Μάγγου… Χτες κάτοικοι των Σταγιατών συμμετείχαν σε συγκέντρωση και πορεία στην Καρδίτσα με αφορμή τη σημερινή δίκη 4 πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Αύριο το πρωί στις 9:00πμ θα είμαστε όλοι-ες στα δικαστήρια του Βόλου, στο πλευρό του Αριστείδη και του Θωμά“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος