Μαγνησία – Αγρότες: “Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα να καλλιεργούμε την γη μας”

Με σύνθημα “Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να μείνουμε στον τόπο μας και να καλλιεργήσουμε την γη μας” αγρότες του Πηλίου – κατά βάση – πραγματοποίησαν σήμερα, μηχανοκίνητη πορεία, που ξεκίνησε από τον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος της οδού Ιωλκού και κατέληξε έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο όπου έγιναν ομιλίες. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών (30 περίπου λεπτά) οι αγρότες έκλεισαν το ρεύμα του δρόμου προς Λάρισα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Μαγνησία – Αγρότες: “Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα να καλλιεργούμε την γη μας”

Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες και σε συντονισμό με τα μπλόκα που έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, με επίκεντρο τη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες της Μαγνησίας προχώρησαν σήμερα σε μια ακόμη δράση, ενώ το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, στο μπλόκο που έχει στηθεί στον Ριζόμυλο, προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Μαγνησία – Αγρότες: “Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα να καλλιεργούμε την γη μας”

Σύμφωνα να με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Θεόδωρο Γεωργαδάκη, οι κινήσεις αυτές, δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και αποκλεισμός δρόμων.

Το παρών στη σημερινή κινητοποίηση έδωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, Απόστολος Τσακανίκας, ο οποίος δήλωσε πως τις επόμενες μέρες θα συντονιστούν και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών με τους υπόλοιπους αγρότες, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο και κοινό πρόβλημα, το οποίο, δεν είναι άλλο, από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, στο οποίο περιλαμβάνεται, και η αύξηση του ΦΠΑ από 18% στο 24%, και η αύξηση της τιμής τους πετρελαίου που έχει φτάσει στο 1,60 ευρώ το λίτρο και βέβαια, η αύξηση της τιμής του ρεύματος με τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Ήδη έχουμε μειώσει τις καλλιέργειες και το επακόλουθο θα είναι να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων και εν τέλει, να την πληρώσουν οι καταναλωτές” τόνισε ο κ. Τσακανίκας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τον χαρακτηρισμό “επαγγελματίες διαδηλωτές” που τους αποδόθηκε.

“Τους χαρακτηρισμούς ας τους αφήσουν καλύτερα. Επαγγελματίες αγρότες, ναι, είμαστε … επαγγελματίες διαδηλωτές, όχι!” δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από τις λαϊκές αγορές ώστε να συμμετάσχουν κι αυτοί στις αγωνιστικές δράσεις που προγραμματιστούν

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου, Μαρία Μαμούχα τόνισε πως τίθεται επιτακτικά πλέον, θέμα επιβίωσης για τους αγρότες.
“Έχουμε να πάρουμε σοδειά εδώ και τρία χρόνια, λόγω παγετού και ακαρπίας” δήλωσε, καλώντας τον κόσμο να καταλάβει ότι για τους αγρότες, η μόνη επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν είναι στο δρόμο.
“Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε απεργία. Η επιλογή μας είναι εδώ, στο δρόμο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος