Μ. Βαξεβανόπουλος: Το “άστεγο” Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου μπορεί να βρει στέγη σε άλλη πόλη

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, που παραμένει άστεγο από τα τέλη Ιουλίου, να βρει τελικά στέγη σε άλλη πόλη της Θεσσαλίας. Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και την εκπομπή Θεσσαλικό Περισκόπιο, ο ιδρυτής και υπεύθυνος του Μουσείου, Μάρκος Βαξεβανόπουλος, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπιση που έτυχε το αίτημα παραχώρησης νέας στέγης, τόσο από τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μ. Βαξεβανόπουλος: Το “άστεγο” Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου μπορεί να βρει στέγη σε άλλη πόλη

Χωρίς να αναφέρει ποιες πόλεις έχουν δείξει ενδιαφέρον να στεγάσουν τα εκθέματα του Μουσείου, ο κ. Βαξεβανόπουλος επισήμανε πως πρόθεσή τους είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να παραμείνει στο Βόλο, την πόλη στην οποία ιδρύθηκε το 2012 και προς την κατεύθυνση αυτή, θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια.

Εντούτοις, αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε θα είναι μονόδρομος να εξεταστούν πια, οι προτάσεις των γειτονικών πόλεων για μεταφορά του Μουσείου σε κάποια από αυτές.

Ζέττα Μακρή: Αναρμόδιο το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο κ. Βαξεβανόπουλος αναφορικά με την στάση της ίδιας στο θέμα της εξεύρεσης νέου χώρου ώστε να στεγάσει τα εκθέματα και τις δράσεις του, το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έδωσε η υπουργός Παιδείας και  Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, επικοινωνώντας με την εκπομπή.

Η υφυπουργός διευκρίνισε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι θεσμικά αναρμόδιο για το θέμα, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε, σε καμία περίπτωση, αδιαφορία από πλευράς της.

Μ. Βαξεβανόπουλος: Το “άστεγο” Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου μπορεί να βρει στέγη σε άλλη πόλη

“Λυπάμαι πάρα πολύ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί γιατί, όντως, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας κάνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά. Κάτι που, ενδεχομένως, ο πολύς κόσμος δεν ξέρει ωστόσο, είναι ότι ακόμη κι αν ήμουν αρμόδια, ακόμη κι αν επρόκειτο για σχολική στέγη, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ευθύνη για τα κτήρια, παρά μόνο για τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς. Οι κτηριακές υποδομές, ακόμη κι αν πρόκειται για σχολείο, είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ η συντήρησή τους είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω των Δήμων”, διευκρίνισε η κ. Μακρή, προσθέτοντας πως είναι άλλο το ενδιαφέρον, άλλο η εμπλοκή και άλλο η αρμοδιότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος