Μ. Γκάγκα σε Ζ. Μακρή: “Αναβαθμίζεται τον Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου”


Η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου και η διερεύνηση αναβάθμισής του σε Κέντρο Υγείας, ήταν το αντικείμενο της προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, παρουσία του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, την παρούσα χρονική στιγμή, στο ιατρικό δυναμικό του ΠΙ Αλοννήσου ανήκουν ένας γενικός ιατρός και δύο αγροτικοί, γεγονός που δημιουργεί υγειονομική ανασφάλεια στους 3150 κατοίκους του νησιού, εκ των οποίων 300 παιδιά, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο όταν επισκέπτες και κάτοικοι ανέρχονται στους 15.000. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος σημείωσε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ΠΙ σε Κέντρο Υγείας προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι γενικοί ή/και ειδικευμένοι γιατροί, τονίζοντας ότι δεν απαιτείται νέα κτιριακή υποδομή αφού η υφιστάμενη είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αρκετά σύγχρονη.
Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε ότι, πράγματι, λόγω του πληθυσμιακού αριθμού, το νησί της Αλοννήσου δικαιούται τις υπηρεσίες δύο γενικών ιατρών.

Για τον λόγο αυτό, προέτρεψε τον Δήμαρχο να υποβάλει, τις προσεχείς ημέρες, σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξετασθεί με θετική διάθεση και να ικανοποιηθεί. Ενώ, διευκρίνισε ότι με την πρόσφατη θεσμοθέτηση του προγράμματος μεταπτυχιακής βασικής κλινικής εκπαίδευσης, του επονομαζόμενου “Foundation Year” και με επιπρόσθετα οικονομικά κίνητρα για την προσωρινή, βραχεία μετακίνηση του υγειονομικού προσωπικού από νοσοκομεία που έχουν πλήρη κάλυψη σε άλλες νοσηλευτικές δομές, οι οποίες έχουν ανάγκες, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο, θα υπάρχει επιπλέον υγειονομική κάλυψη στην Αλόννησο. Η Υπουργός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να είναι και οι δημοτικές αρχές με την προσφορά, από μέρους τους, καταλύματος για την ελκυστικότερη προσέλκυση ενδιαφερομένων, με τον κ. Βαφίνη να συμφωνεί τονίζοντας ότι ο Δήμος Αλοννήσου είναι ένας από τους Δήμους που υλοποιεί, τα τελευταία χρόνια, την συγκεκριμένη διευκόλυνση καθώς παρέχει στέγη στους γιατρούς.

Η δε Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε πεπεισμένη ότι η θετική έκβαση του αιτήματος για περισσότερους γενικούς γιατρούς στην Αλόννησο θα ικανοποιήσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
Από την πλευρά της, η κ. Μακρή, δήλωσε για την εξέλιξη: «Με την υλοποίηση των νέων πολιτικών του Υπουργείου Υγείας, οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδίως στις νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές, όπως αυτή της Αλοννήσου, στο προσεχές διάστημα, θα είναι στελεχωμένες με ολοένα και περισσότερους ειδικευμένους ιατρούς, θα λειτουργούν περισσότερο ολιστικά και ολοκληρωμένα με στόχο την βελτίωση και προαγωγή της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και την ενδυνάμωση του αισθήματος της ασφάλειας των νησιωτών μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος