Λαϊκή Συσπείρωση Καρδίτσας: Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου, την οποία υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Κρανιάς. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά τόσο στο Εσπερινό Σχολείο όσο και στα άλλα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολεία. “Ο Δήμος Καρδίτσας στα πλαίσια της πολιτικής περικοπής δαπανών για λαϊκές ανάγκες, πολιτική που εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τώρα υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει εγκαταλείψει τα σχολικά συγκροτήματα με αρκετά προβλήματα υποδομών και επιλέον Χριστουγεννιάτικα ετοιμάζεται να διώξει το Εσπερινό Γυμνάσιο από το ιστορικό κτιριό του.
Η απόφαση για το Εσπερινό προφανώς εντάσσεται στην πολιτική των περικοπής δαπανών στην εκπαίδευση, αδιαφορώντας για το ότι στο σχολείο αυτό φοιτούν κατά κύριο λόγο μαθητές οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, δηλαδή άνθρωποι που με μεγάλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες επιδιώκουν να κατακτήσουν την αναγκαία ελάχιστη μόρφωση που τους έχει στερήσει η βάρβαρη καπιταλιστική κοινωνία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στην επόμενη συνεδρίασή του, που θα γίνει την Πέμπτη στις 2 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα, να ανακαλέσει την 270/2016 απόφασή του για μεταστέγαση του εσπερινού σχολείου. Η Δημοτική Αρχή να φροντίσει να συντηρήσει τα πολλά προβληματικά σχολικά κτίρια του δήμου μας (Μουσικό, 1ο Λύκειο, κ.α.), για τα οποία διαμαρτύρονται οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της πόλης μας, για θέρμανση, στέγες, κλπ.

Η πλειοψηφία του δήμου να σταματήσει να βλέπει τα σχολεία σαν κόστος, γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι κόστος, ούτε απλά και γενικά ζήτημα γνώσης, αλλά είναι ξεκάθαρα ζήτημα ζωής.
Ξέρουμε καλά ότι το καπιταλιστικό σύστημα θέλει το λαό αγράμματο και αμόρφωτο για να μη μαθαίνει και διεκδικεί αυτά που δικαιούται.
Ξέρουμε επίσης καλά ότι αν δε γίνει κοινός αγώνας μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών – εργαζομένων, μέσα από τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία τους, δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση, όχι μόνο ελάχιστης κατάχτησης, αλλά ούτε καν απόκρουσης των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όλοι μαζί να δικεδικήσουμε και να παλέψουμε για:
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, πλήρη χρηματοδότηση όλων των αναγκών (βιβλία, βοηθήματα, κλπ).
Βελτίωση των κτιριακών υποδομών, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση.
Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία.
Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα / τομέας στα ΕΠΑΛ.
Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Αναδιοργάνωση, ενίσχυση και βελτίωση της εκπαίδευσης, ώστε η διάρκεια φοίτησης σε νυχτερινά και πρωϊνά σχολεία να είναι ίδια.
Κατάλληλη αναπροσαρμογή του ωραρίου, των αναλυτικών προγραμμάτων, της ύλης και των βιβλίων, των υποδομών και του προσωπικού των νυχτερινών σχολείων για να είναι ουσιαστική και ισότιμη διέξοδος για τους εργαζόμενους που εμποδίστηκαν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ