Λ. Μενδώνη: Τον προσεχή Ιούνιο η λειτουργία και των 5 ναυαγίων στην Αλόννησο

Για τις προοπτικές αλλά και για τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη του συνόλου των αρχαιολογικών χώρων των ναυαγίων του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ) συζήτησε, αναλυτικά, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μ. Μακρή με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Δημάρχου Αλοννήσου, Πέτρου Βαφίνη, στην προγραμματισμένη συνάντησή τους, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αδειοδότηση της επισκεψιμότητας  και των πέντε ναυαγίων (αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο το ένα εξ αυτών, αυτό της Περιστέρας), με δεδομένο ότι η λειτουργία τους θα τονώσει την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού αλλά και, ταυτόχρονα, θα επιταχύνει την αύξηση της επισκεψιμότητας στους συγκεκριμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης πολιτιστικής αξίας.

Η κ. Μενδώνη τόνισε ότι, πράγματι, το Υπουργείο, έχει ως πρώτιστο στόχο την μεγαλύτερη δυνατή  αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων, και για τον λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του προχώρησαν, συστηματικά και μεθοδικά, ήδη, από τον Σεπτέμβριο του 2021, στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα οδηγήσουν, τελικά, στα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους, στην λειτουργία του συνόλου των ναυαγίων με το ίδιο, ισχύον, αντίτιμο εισιτηρίου εισόδου επίσκεψης. Η Υπουργός δήλωσε ότι η ακριβής ημερομηνία για την έναρξη της επισκεψιμότητας του συνόλου των χώρων θα δημοσιοποιηθεί μόλις δοθούν και οι τελευταίες εγκρίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη των απαιτούμενων υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που θα απασχολούνται στο ΕΘΠΑΒΣ.

Ο Δήμαρχος κ. Βαφίνης, αφού επεσήμανε την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα αυτής της τόσο θετικής, για την Αλόννησο, εξέλιξη, τόνισε ότι, ίσως, θα ήταν σκόπιμο το Υπουργείο Πολιτισμού να καθορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες, ετήσιες, για την έναρξη και την λήξη της επισκεψιμότητας των εναλίων αυτών χώρων προκειμένου αυτές να προσαρμοσθούν στον συνολικό προγραμματισμό των tour operators του εξωτερικού. Άλλωστε, ένας τέτοιος προγραμματισμός θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επαγγελματιών του πολιτισμού και του τουρισμού, οι οποίοι μετά από πρόσκληση του Πρέσβη στο Λονδίνο κ. Ραπτάκη και του παραρτήματος του ΕΟΤ στην βρετανική πρωτεύουσα, θα παραβρεθούν αύριο σε ημερίδα στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο για την προώθηση του τουρισμού στην Αλόννησο και την Λευκάδα, στην οποία, επίσης, θα συμμετέχει και ο κ. Βαφίνης. Η κ. Μενδώνη, αφού άκουσε με προσοχή το εύλογο αίτημα του Δημάρχου, σημείωσε  ότι ένας τέτοιος προγραμματισμός θα ήταν εφικτός και  δήλωσε ότι, θα συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες της προκειμένου να αποτυπωθεί και επίσημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος