Ξεκινούν δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα στον Αλμυρό

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Εκίζογλου στο Δημαρχείο Αλμυρού, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη των δράσεων για τα αδέσποτα από τον Δήμο Αλμυρού.

Σ΄αυτήν πήραν μέρος εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων, οι συμβεβλημένοι με τον Δήμο κτηνίατροι, ο Δημοτικός αστυνομικός και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1) να συσταθεί από την αρχή Μητρώο Εθελοντών- Φιλόζωων με σχετική πρόσκληση- ερωτηματολόγιο που θα απευθύνει ο Δήμος στους πολίτες και η εκ νέου δημιουργία βάσης δεδομένων, καθώς έχουν χαθεί τα δεδομένα από μιαν αντίστοιχη απόπειρα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

2) να καταρτισθεί Μητρώο Αναδόχων οικογενειών, με την αναδοχή να αποτελεί το πρώτο στάδιο πριν την υιοθεσία του ζώου, αφού γίνει η σχετική πρόσκληση από τη μεριά του Δήμου και υπάρξει η απαραίτητη πληροφόρηση των Δημοτών.

3) Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών με τις κατάλληλες ημερίδες, αλλά και μέσω του Τύπου και των ΜΚΔ ώστε να επικοινωνηθούν πρώτα και κύρια οι υποχρεώσεις των ίδιων των δημοτών, κατόχων δεσποζόμενων ζώων απέναντι σε αυτά, αλλά και τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι εθελοντές και όλοι οι φιλόζωοι.

4) Για το σκοπό αυτό θα καταρτιστεί επιχειρησιακό πρόγραμμα μεταξύ του Δήμου και των Φιλοζωϊκών οργανώσεων της περιοχής ώστε αφενός να διευρυνθεί το πεδίο της συνεργασίας μεταξύ τους και αφετέρου να γίνεται φανερή η μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στον Δήμο ο κάθε πολίτης που αγαπά και φροντίζει τα ζώα.

5) Η σίτιση των αδέσποτων ζώων θα γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη των φιλοζωικών οργανώσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει η σίτιση να γίνεται από αναρμόδιους ανεξέλεγκτα ή σε σημεία που εκ του νόμου απαγορεύεται (μονάδες Υγείας, Σχολεία, φροντιστήρια κλπ)

Να σημειωθεί πως ο Δήμος ήδη έχει προμηθευτεί το αυτοκίνητο για την περισυλλογή των αδέσποτων αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό τον οποίο και θα διανείμει στις φιλοζωικές οργανώσεις, έτσι ώστε τις αμέσως προσεχείς ημέρες να τεθούν οι βάσεις – πάντα σε συνεργασία με τους δημότες- για την επίλυση αυτού του προβλήματος που ταλανίζει χρόνια τον Αλμυρό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος