Κατάληψη και πορεία σήμερα από τους μαθητές του 1ου και 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας

Κατάληψη και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ και του 4ου ΓΕΛ, διεκδικώντας σειρά αιτημάτων.

Ο Αλέξης Γκένας, πρόεδρος των μαθητών του 1ου ΓΕΛ σε δηλώσεις του επεσήμανε: “Εν μέσω πανδημίας ενώ οι σχολικές μονάδες υπολειτουργούσαν η υπουργός Νίκη Κεραμέως πέρασε ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο το οποίο σχεδόν καταλύει τη δημόσια εκπαίδευση και προωθεί την ιδιωτική. Ως μαθητές απαιτούμε: Την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία άφησε 40.000 μαθητές εκτός των πανεπιστημίων, με στόχο να πάνε στα ιδιωτικά όπου η μόνη ελάχιστη βάση είναι η τσέπη του γονέα. Επίσης απαιτούμε, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, η οποία το 2014-2015 άφησε μετεξεταστέο το 40% των μαθητών, ενώ παράλληλα προωθεί μια εκπαίδευσης στείρας γνώσης και όχι μια δημιουργική εκπαίδευση μέσω της οποίας θα καλλιεργείται η ανθρωπιστική παιδεία“.

Ακόμη, οι μαθητές με αυτή την κινητοποίηση ζητούν καλύτερα μέτρα καθαριότητας σε όλα τα σχολεία. Ο Αλέξης Γκένας ανέφερε ότι παρά την πανδημία δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη καθαριστικού προσωπικού σε κανένα σχολεία, ενώ έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γυμναστήριο του 4ου ΓΕΛ, το οποίο, όπως είπε, δεν καθαρίζεται καν.

Τέλος, ο πρόεδρος των μαθητών του 1ου ΓΕΛ επεσήμανε ότι ζητάνε την παραίτηση της υπουργού “για το σκάνδαλο της cisco. Έδωσε όλα τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών στην εταιρεία που διαχειρίζεται το webex“.
Οι μαθητές ολοκληρώνοντας την πορεία κατέληξαν στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος