Κανάλια Μαγνησίας: Νέο περιστατικό διακομιδής με ΙΧ ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου

Νέο περιστατικό διακομιδής ασθενούς στο Νοσοκομείο Βόλου, με παράδοξο τρόπο, αυτή τη φορά στα Κανάλια του Δήμου Φερών, όπου γυναίκα, η οποία χρειάστηκε νοσηλεία, μεταφέρθηκε μέχρι τα μέσα της διαδρομής, με τον ΙΧ του ιερέα της περιοχής, επειδή δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για να καλύψει την έκτακτη ανάγκη.

Τελικά, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου που ξεκίνησε από το Βόλο την παρέλαβε στο ύψος του 304ΠΕΒ.

Το γεγονός στηλιτεύει, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αποδίδοντάς του σε “συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση των δυνατοτήτων του ΕΣΥ.

“Η σημερινή εικόνα έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης διακομιδής ηλικιωμένης ασθενούς από τη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε καρότσα αγροτικού, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν υπήρχε οδηγός να καλύψει τη βάρδια.
Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, η μόνη πρωτοβάθμια δημόσια υγειονομική δομή της περιοχής, εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους καθώς, εντός της περιοχής ευθύνης του είναι, εκτός από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, και όλες οι γύρω περιοχές (Κανάλια, Κερασιά, Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Κεραμίδι, Αγ. Γεώργιος Φερών, Αερινό κ.α.) με σημαντικό πληθυσμό” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής, προσθέτοντας πως το θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βελεστίνου έχει τεθεί επανειλημμένα στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και το γεγονός ότι συνεχίζουν να μένουν ακάλυπτες οι βάρδιες ασθενοφόρων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος, “οι πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών συνεχίζουν να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο του Βόλου με τρόπους ανορθόδοξους, ενώ αγροτικά και ΙΧ οχήματα μετατρέπονται σε ασθενοφόρα.

Η Κυβέρνηση μπορεί να προσλαμβάνει γενναιόδωρα 3.300 ιερείς και 4.500 ειδικούς φρουρούς και πανεπιστημιακή αστυνομία, όμως η πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων που θα μεταφέρουν έγκαιρα και με ασφάλεια τους ασθενείς αποτελεί πολυτέλεια και «επιβάρυνση της τσέπης του φορολογούμενου».

Οι δυνατότητες θετικών πολιτικών ενδυνάμωσης του ΕΣΥ υπάρχουν, το ζήτημα είναι οι προτεραιότητες, και αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει σε όλους τους τόνους ότι η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών δεν ανήκει σε αυτές” καταλήγει ο βουλευτής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος