Κάλεσμα σωματείων του Βόλου σε κινητοποίηση για την Παλαιστίνη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου, την Κυριακή 24 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας. Η κινητοποίηση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας με τη συμμετοχή συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η κατάσταση στη Γάζα παραμένει δραματική, με χιλιάδες απώλειες αμάχων και σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και βασικά αγαθά. Όπως τονίζουν, στόχος της συγκέντρωσης είναι να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη σε έναν λαό που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση.Τα σωματεία διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα, όπως η άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα, το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απρόσκοπτη παροχή βοήθειας, η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και η διακοπή κάθε στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας που συμβάλλει στη συνέχιση του πολέμου.

Οι διοργανωτές καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους κατοίκους του Βόλου να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, ώστε να σταλεί μήνυμα υπέρ της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας στην Παλαιστίνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος