Καλά στην υγεία του το 19 μηνών βρέφος από τη Σκόπελο – Υπό παρακολούθηση για πιθανή έκθεση σε ποντικοφάρμακο

Καλά στην υγεία του είναι το βρέφος 19 μηνών από τη Σκόπελο, που είχε διακομιστεί επειγόντως στο Νοσοκομείο Βόλου ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μετά από υποψία επαφής με ποντικοφάρμακο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Ανδρέα Μαζαράκη, με τον οποίο επικοινώνησε η ΕΡΤ, το παιδί δεν παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης και η κατάστασή του παραμένει καλή.

Καλά στην υγεία του το 19 μηνών βρέφος από τη Σκόπελο – Υπό παρακολούθηση για πιθανή έκθεση σε ποντικοφάρμακο

Όπως διευκρινίστηκε, το βρέφος δεν νοσηλεύεται, αλλά παρακολουθείται προληπτικά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Κέντρου Δηλητηριάσεων. Οι γονείς του το μεταφέρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο νοσοκομείο για αιμοληψία και στη συνέχεια αποχωρούν.

Συγκεκριμένα, κάθε 12 ώρες πραγματοποιείται έλεγχος αίματος, ώστε να διαπιστώνεται αν η πήξη βρίσκεται εντός φυσιολογικών ορίων. Η παρακολούθηση κρίθηκε αναγκαία λόγω της πιθανής επαφής με ποντικοφάρμακο που περιέχει αντιπηκτική ουσία τύπου κουμαρινικών παραγώγων, τα οποία επηρεάζουν τον μηχανισμό πήξης του αίματος.

Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί για συνολικά δέκα ημέρες, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο καθυστερημένης επίδρασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος