Με το ποσό των 10.000 ευρώ, χρηματοδοτείται η μελέτη για τη στεγανοποίηση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας.
Το Υπουργείο πολιτισμού ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, για την εκπόνηση μελετών ιστορικών μνημείων.
Σε δήλωσή του ο κ. Τσιάρας αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, για τη χρηματοδότηση της μελέτης, καθώς θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος, της αναρριχώμενης υγρασίας στο ναό.
Η Μονή Αγίας Τριάδος, είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία των Αγράφων. Έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και οφείλουμε να το προστατέψουμε από τη φθορά του χρόνου. Οφείλουμε να το παραδώσουμε στις νέες γενιές».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος