Κ. Μαραβέγιας: Το ΥΠΕΣ επιχορηγεί με 769.025 ευρώ τους δήμους Σκοπέλου και Νοτίου Πηλίου

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, επιχορηγούνται Δήμοι της Μαγνησίας για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επιχορήγηση θα λάβουν οι δήμοι Σκοπέλου και Νοτίου Πηλίου και το συνολικό ποσό θα φθάσει τις 769.025 ευρώ.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε ποσό ύψους 19.271.229€ για την επιχορήγηση ΟΤΑ της χώρας, με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία.

Στη Μαγνησία, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα λάβει ποσό 145.716 ευρώ και ο Δήμος Σκοπέλου 623.308 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι, «παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός συνεχίζουν να δίνουν λύσεις σε προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέχοντας πόρους που κλείνουν «πληγές». Η επιχορήγηση για την τακτοποίηση οφειλών από διαταγές πληρωμής, θα ανακουφίσει σημαντικά τους δήμους Σκοπέλου και Νοτίου Πηλίου, δίνοντας τη δυνατότητα εξυγίανσης των οικονομικών τους προς όφελος των ίδιων των πολιτών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος