Κ.. Μαραβέγιας: Και στη Μαγνησία πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης στον τουριστικό κλάδο

Την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης θα έχουν 1.250 εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου σε 18 περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος, μετά από απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας, ο οποίος είχε τονίσει προς την αρμόδια υφυπουργό την ανάγκη να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και στη Μαγνησία, σχολίασε την απόφαση ως εξής: «Το υπουργείο Τουρισμού με την συγκεκριμένη απόφαση, κατέδειξε πως η παροχή δια βίου επαγγελματικής τουριστικής κατάρτισης που απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της τουριστικής αγοράς, παραμένει στις κορυφαίες προτεραιότητες. Περισσότεροι εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι στον τουριστικό κλάδο και στη Μαγνησία, θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ με νέες δεξιότητες και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια αγορά με όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις για ποιοτικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, η κυβέρνηση με το επίδομα μετεκπαίδευσης που παρέχεται από τον ΟΑΕΔ, παράλληλα με την δωρεάν κατάρτιση, στηρίζει οικονομικά 1.250 άτομα, διατηρώντας τους σε έναν κλάδο με μεγάλη ανάπτυξη και συμβολή στην εθνική οικονομία. Την ίδια στιγμή, τουριστικές επιχειρήσεις και στη Μαγνησία, θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολήσουν προσωπικό με αυξημένα προσόντα και να ενισχύσουν τη θέση τους.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή στο mintour.edu.gr από 15/12/2021 έως και 23/12/2021 και αφορούν 50 τμήματα μετεκπαίδευσης που θα λειτουργήσει το υπουργείο Τουρισμού με 5 προσφερόμενες ειδικότητες: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (δ) Ζαχαροπλαστική τέχνη και (ε) Οροφοκομία. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων, συνολικής διάρκειας 380 ωρών, παρέχεται δωρεάν, είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος