Κ. Μαραβέγιας για άρση ασυλίας Πολάκη: Θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο “εθνικός συκοφάντης”

«Εθνικό συκοφάντη», επίγονο του Αυριανισμού και εκφραστή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά την ομιλία του στη Βουλή, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την ψήφιση της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί το ξεκίνημα μιας πορείας απόδοσης δικαιοσύνης σε εμένα και την οικογένεια μου», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η προσφυγή στα δικαστήρια ήταν μονόδρομος για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η οποία παρακολουθούσε τη συζήτηση από τα θεωρεία του Κοινοβουλίου. Η άρση ασυλίας έγινε δεκτή με 157 θετικές ψήφους, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο βουλευτής της ΝΔ για συκοφαντική δυσφήμιση και κακόβουλη εξύβριση. «Αρνήθηκε να με αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο, αλλά πλέον θα λογοδοτήσει για τις συκοφαντίες του ενώπιον της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Π. Πολάκη από την αίθουσα.

Ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι για τον κ. Πολάκη οι παραπομπές στη Δικαιοσύνη είναι σχεδόν καθημερινές ιστορίες, όχι όμως για τον ίδιο και την σύζυγό του, που δίνουν τεράστια σημασία στην προστασία του οικογενειακού τους ονόματος. Χαρακτήρισε μυθεύματα τις καταγγελίες για δήθεν παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό νόμο και για δήθεν «αθέμιτη δανειοδότηση» από τράπεζα, επισημαίνοντας ότι ο κ. Πολάκης γνώριζε ότι διέπραττε συκοφαντική δυσφήμιση, γι’ αυτό και δεν εμφανίστηκε καν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου θα αναγκαζόταν να δώσει εξηγήσεις.

Οι κραυγές δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια

«Το να μιλά μόνος του, χωρίς αντίλογο, κατασκευάζοντας την δική του πραγματικότητα αποκαλύπτει έναν άνθρωπο που βρίσκεται απέναντι στη δημοκρατία και την αλήθεια», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η αλήθεια είναι μια και δεν μπορούν να την κρύψουν ούτε οι κραυγές, ούτε τα μπλεγμένα μυθεύματα. Για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι 1) καμία χρηματοδότηση της συζύγου του δεν εγκρίθηκε παράνομα από το υπουργείο Ανάπτυξης, 2) κανένας συγγενής του δεν εισέπραξε, ούτε ο ίδιος, έστω κι ένα ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο, 3) ουδέποτε άσκησε επιρροή -θεμιτή ή αθέμιτη- για να αποκτήσει η σύζυγος του πρόσβαση σε χρηματοδότηση οποιασδήποτε μορφής, 4) κανένα έγγραφο από οποιαδήποτε τράπεζα για δήθεν έγκριση ή προέγκριση δανείου στη σύζυγο του δεν υπάρχει, 5) κανένα έγγραφο ή email δικό του, δεν κατατέθηκε προς στήριξη της επαγγελματικής δραστηριότητας της συζύγου του.

Ο κ. Μαραβέγιας υπενθύμισε ότι κάλεσε τον κ. Πολάκη να ζητήσει επίσημη πληροφόρηση μέσω της Βουλή, όμως εκείνος συνέχισε τη λάσπη και μόνο όταν ήρθε η μήνυση αναγκάστηκε να κάνει Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, τα οποία έκρυψε σε ένα συρτάρι. «Δυστυχώς για τον κ. Πολάκη, έχω κι εγώ τον πλήρη φάκελο και δεν θα τον κρατήσω στο συρτάρι. Θα πάει στη δικαιοσύνη μαζί με αγωγή που του έρχεται, “με φόρα”», διεμήνυσε ο βουλευτής.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μαραβέγιας απέδωσε τη συκοφαντική επίθεση του κ. Πολάκη εναντίον του, στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας  είχε αναδείξει στη Βουλή τις ακραίες, επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές θεωρίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα κ.α. Επίσης, δεν παρέλειψε να θυμίσει τη στοχοποίηση και άλλων πολιτικών προσώπων από τον κ Πολάκη, όπως του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Προφανώς ο ίδιος δεν μπορεί να βάλει όριο στην εχθροπάθεια του, γι’ αυτό και το όριο πρέπει να του το θέτει διαρκώς η Ελληνική Δικαιοσύνη», είπε.

Καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του Π. Πολάκη

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαραβέγιας σε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Π. Πολάκη, από την εποχή που ήταν δήμαρχος Σφακίων μέχρι πριν λίγες μέρες, που καταδικάστηκε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου. Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο για πάρτι απευθείας αναθέσεων και επιλήψιμες χρηματοδοτήσεις ιδιωτών, παραθέτοντας, μάλιστα, δημοσιεύματα με στοιχεία για «8 εκατομμύρια ευρώ που εκταμιεύθηκαν αέρα» από το ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων 330.000 ευρώ με εντολή του υπουργού προς συγκεκριμένο προμηθευτή που τότε εποπτευόταν από τον ίδιο, αλλά και διάσπαρτα «δωράκια» που συνολικά ξεπέρασαν μέσα σε 2 χρόνια τα 160.000 ευρώ προς διάφορους φίλους δικηγόρους του τότε αρμόδιου υπουργού κ. Πολάκη για «παρασχεθείσες νομικές υπηρεσίες»…

«Ελπίζω τα «δωράκια» αυτά να έχουν πιάσει τόπο και να τον βοηθούν νομικά, με τα τόσα δικαστήρια που έχει, γιατί “ο καλός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται”», ανέφερε δηκτικά ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι δεν είναι παλικαρίσιο ούτε να κρύβεσαι, ούτε να χτυπάς διαρκώς τη Δικαιοσύνη επειδή ξέρεις ότι εκεί θα ξανακληθείς να λογοδοτήσεις. Επιπλέον, δεν είναι δείγμα γενναιότητας να θες αστυνομικό φυλάκιο έξω από το σπίτι σου, με 6 αστυνομικούς για να σε φυλάνε από τους φανταστικούς εχθρούς σου.   

Η μαντινάδα

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν τον καθένα στην κάλπη και θα καταψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη έχει παραδεχθεί δημόσια ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο «ότι αν οι εκλογές γίνουν πριν το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα». «Να ακούτε τον αρχηγό σας και να μην μαλώνετε μαζί του. Αν έχετε ανασφάλειες στα Χανιά, αφήστε τους «μπροστινούς» και την υπονόμευση των αντιπάλων σας και πείτε κάτι θετικό στο κόσμο. Γιατί οι πολίτες δεν θέλουν ούτε λάσπη, ούτε σανό…», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας και εξέφρασε τη λύπη του για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα το ζητήσει, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να σταθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Όπως λέει κι η μαντινάδα που του έχουν αφιερώσει οι συντοπίτες του: “Ζηλεύουνε τον Κρητικό για την παλληκαριά του, μα τον Πολάκη τον γελούν με την ανημποριά του”», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους συναδέλφους του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος