Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ψυχολόγων Θεσσαλίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκλογές

Έναν νέο επιστημονικό φορέα αποκτά η Θεσσαλία, καθώς ολοκληρώθηκε η σύσταση του Συλλόγου Ψυχολόγων Θεσσαλίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Συ.Ψυ.Θε.-Π.Ε.), ύστερα από μια συλλογική προσπάθεια διάρκειας περίπου δυόμισι ετών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η ίδρυση του Συλλόγου αποτέλεσε αποτέλεσμα συνεργασίας, επιμονής και κοινού οράματος των μελών του, τα οποία, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας και της περιόδου, κατάφεραν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού οργάνου για τον κλάδο των ψυχολόγων στη Θεσσαλία.

Ο Σύλλογος αριθμεί ήδη 105 μέλη από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, ενώ το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα λίγες ημέρες αργότερα.

Η σύνθεση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:
Πρόεδρος: Μ. Τόπα (Βόλος)
Αντιπρόεδρος: Χ. Μπράτη (Λάρισα)
Γενική Γραμματέας: Ε. Γκάγκα (Βόλος)
Ταμίας: Γ. Χουστουλάκης (Βόλος)
Μέλος: Ε. Γαλάνης (Τρίκαλα)
Παράλληλα, ορίστηκαν τομεάρχες ανά Περιφερειακή Ενότητα:
Βόλου: Γ. Δαλαμάγκα
Λάρισας: Θ. Λωρίτη
Καρδίτσας: Ο. Μούστου
Τρικάλων: Σ. Γαϊτανά.

Στόχος του Συλλόγου Ψυχολόγων Θεσσαλίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης είναι να αποτελέσει έναν σύγχρονο και ενεργό φορέα που θα προάγει την επιστήμη της ψυχολογίας, θα ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και θα συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.

Παράλληλα, φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τους ψυχολόγους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της Θεσσαλίας και ως αξιόπιστος συνομιλητής για την κοινωνία και τους θεσμούς σε θέματα πρόληψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Ο Σύλλογος παραμένει ανοιχτός σε νέες εγγραφές μελών, καθώς και σε συνεργασίες με φορείς και πολίτες που ενδιαφέρονται για την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Έδρα του είναι στη Νέα Ιωνία Βόλου (Κωνσταντινουπόλεως 76).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος