iAlmyros: Νέα ψηφιακή εφαρμογή τουριστικής προβολής

Ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών του πόρων αποκτά ο Δήμος Αλμυρού με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου iAlmyros, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 68.138 ευρώ, από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού.

« Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους, το δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ΑΕ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και αναπτύσσουμε μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, με στόχο την δυναμική τουριστική προβολή του Αλμυρού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προσφέρουμε στον επισκέπτη μια σύγχρονη εμπειρία πληροφόρησης, σχετικά με τους φυσικούς πόρους, τα πολιτιστικά μνημεία, τα καταλύματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η περιοχή. Είναι ένα ψηφιακό αναπτυξιακό εργαλείο με προστιθέμενη αξία για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου
Το έργο «iAlmyros» αποσκοπεί στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του Δήμου Αλμυρού ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets. Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται στο δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο το χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης/ ξενάγησης. Η εξ αποστάσεως εφαρμογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρμογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση θα είναι δυναμική, καθώς όπως θα περπατάει ο χρήστης θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους που συναντά στο δρόμο του. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί.
Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη
σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού. Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή/και διασκέδαση, κ.ο.κ. Θα παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες. Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος