Η Ζ. Μακρή τίμησε τον Αγ. Διονύσιο Αρεοπαγίτη με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε, ανήμερα της εορτής του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του Δικαστικού Σώματος, στην εκδήλωση που παρέθεσε, τιμώντας την ημέρα, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, ξεκίνησε με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, στο ιερό παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου.
Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο «Ιωνία», ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος απηύθυνε, προς τους παρευρισκόμενους δικαστικούς, εισαγγελείς, νομικούς, εκπροσώπους αρχών, φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, τον εναρκτήριο χαιρετισμό και ακολούθησαν οι ομιλίες των Γιώργου Καλαντζή, Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, με θέμα «Κράτος και θρησκευτικές κοινότητες, νόμος και ελευθερία» και Ανδρέα Ποττάκη, Συνηγόρου του Πολίτη, με θέμα «Νομικός πλουραλισμός και Θρησκευτική Ελευθερία: Μία εύθραυστη ισορροπία».
Η πανηγυρική εκδήλωση ολοκλήρωσε τις εργασίες της με τον καταληκτικό χαιρετισμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και την παράθεση δείπνου.
Η κα Μακρή, με την ιδιότητα της Υφυπουργού Παιδείας και της δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, τίμησε την 35η Επέτειο του Πανελλήνιου Εορτασμού του Προστάτη του Δικαστικού Σώματος Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, μια επέτειος που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος