Η οργάνωση “Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας” συνδέει την επίθεση στην Real Group με τον θάνατο του Β. Μάγγου

Η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στη Real Group την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα και στο κείμενό της που ανάρτησε στην ιστοσελίδα Indymedia, συνδέει την επίθεση με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Βασιλείου Μάγγου.

Ο ακτιβιστής Βασίλειος Μάγγος, πέθανε στις 13 Ιουλίου του 2020. Ένα μήνα πριν, όπως καταγγέλλεται, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού μπροστά από τα Δικαστήρια του Βόλου, από αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο για την προσαγωγή πολιτών που οδηγούνταν στο Αυτόφωρο Δικαστήριο, ως υπαίτιοι επεισοδίων στην ΑΓΕΤ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση: «Κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου. Δύο χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο-κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου κάναμε αυτήν την ενέργεια και το πνεύμα του Βασίλη ήταν μέσα μας να μας χαμογελάει».

Σχετικά με τον τραυματισμό της ηχολήπτριας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα η οργάνωση αναφέρει: «Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή. Για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτηρίου λόγω της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτηρίου επαρκώς, θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση”.

Έρευνες για εμπρησμό μετά τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Real Group – ertnews.gr

Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο κτίριο του Real – ertnews.gr

Πυρκαγιά στα γραφεία του Real στο Μαρούσι – Βρέθηκαν γκαζάκια – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος