Έρευνες για εμπρησμό μετά τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Real Group

Array

Έρευνες για εμπρησμό διεξάγονται μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο κτίριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα και το ραδιόφωνο της Real, ενώ κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ΕΛΑΣ συνέλεξε στοιχεία από το σημείο.

Νωρίτερα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντόπισε υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Αρχικά η έκταση της φωτιάς ήταν μικρή ωστόσο εξαιτίας ενός αεραγωγού επεκτάθηκε γρήγορα.

Μια εργαζόμενη που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις προτού ξεσπάσει η φωτιά και η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο ορόφους, όπου βρίσκονται τα γραφεία Real FM & Real News.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος – παραγωγός στον Real, Μάνος Νιφλής, έκανε κι εκείνος λόγο για ένα περίεργο 24ωρο, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης το σήμα διακόπηκε λόγω μιας πολύ σοβαρής ζημιάς στις εγκαταστάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει το ραδιόφωνο εκτός μετάδοσης για τρεις ώρες. “Κάτι δεν πάει καλά. Δική μου εκτίμηση είναι ότι κάτι συμβαίνει” τόνισε χαρακτηριστικά.

Την εμπρηστική επίθεση καταδικάζουν απερίφραστα και κατηγορηματικά η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Tη συμπαράστασή του, αλλά και την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Και ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του είχε επικοινωνία με τον δημοσιογράφο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος