H μονοδρόμηση Καραμπατζάκη προχωρά με ψήφους της πλειοψηφίας

Το θέμα της μονοδρόμησης της Καραμπατζάκη συζητήθηκε και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή την επί μέρους απόφαση για μεταφύτευση δένδρων που βρίσκονται στο κομμάτι που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα LIFE. Παρά τις αντιρρήσεις των μειοψηφιών η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε ότι το έργο θα γίνει και όλα έχουν δρομολογηθεί.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα ο δήμος Βόλου να κληθεί να επιστρέψει χρήματα λόγω του ότι “παρεμβαίνει” σε έργο του προγράμματος LIFE καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και επιπλέον κάποιες παρεμβάσεις έγιναν στην Καραμπατζάκη με αυτό τον τρόπο λόγω εμμονής του τότε δημάρχου Ν. Ιωνίας και όχι επειδή τις προέβλεπε το πρόγραμμα.
«Σε ποια πλατεία βάζουν διπλή συστοιχία προκειμένου να μην γίνεται η διέλευση των οχημάτων; Έγινε από ένα πείσμα του τότε Δημάρχου για να μην είναι προσβάσιμος ο δρόμος στα οχήματα. Το Life που τρέχει και σήμερα η χρηματοδότηση είναι 60% από ΟΤΑ και 40% από Ε.Ε. Αλλά έχοντας ως μπούσουλα της περίοδο διατήρησης, ο κάθε ΟΤΑ μπορεί να κάνει τροποποίηση. Εδώ συζητάμε για μια παρέμβαση που γίνεται μετά από 25 – 26 χρόνια. Ο Δήμος Βόλου έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αυτό και να μην δώσει ούτε ένα ευρώ. Ότι γίνεται, γίνεται κακόβουλα. Ήδη ο κ. Αποστολάκης και η κ. Κοκκινάκη πολεμούν και χάνουν όλες τις αποφάσεις. Δε σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά δεν σεβόμαστε και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων? Το έργο αυτό, θα άρει την πολιτική αντιπαράθεση των τότε Δημάρχων»
Στο ερώτημα του κ. Δουλόπουλου αν υπάρχει διαβεβαίωση ότι δε θα ζητηθούν χρήματα, ο κ. Σταυρίδης, είπε ότι η παρέμβαση θα είναι με ισοζύγιο και πριν γίνει θα υπάρξει τεχνική περιγραφή σε όλα τα σημεία για να έχει άποψη το Δ.Σ.
Μειοψηφίες
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι ένα τέτοιο θέμα δεν μπορούμε να το δούμε μόνο του χαρακτήρισε το σχεδιασμό πρόχειρο και εκ του πονηρού καθώς δημοσιοποιείται σταδιακά. “Δεν ξέρουμε ποια είναι η φιλοσοφία σας. Σήμερα μας είπατε να άρετε την πολιτική αντιπαράθεση των δύο Δημάρχων μας είπατε για ιστορική απόφαση, για εναλλακτικές εισόδους – εξόδους, για το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό έργο, για χάραξη ποδηλατοδρόμων κι ήπιες παρεμβάσεις. Αυτά όλα μαζί δε δένουν. Αυτό που κάνετε θα είναι φθορά και ζημιά και στους δύο δρόμους. Λέτε να πάρουμε απόφαση για μεταφύτευση και έρχεται η υπηρεσία κι εκφράζει ενστάσεις επειδή είναι πολλών χρόνων κι αποσπασματικά πάτε να περάσετε σχεδιασμό για μίνι περιφερειακό μέσα στην πόλη. Η μελέτη του 1999 πρέπει να επικαιροποιηθεί και δεν μπορεί να λειτουργούν οι δρόμοι ως ζεύγη». τόνισε. Τέλος παρότρυνε τη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει την οδική σύνδεση Μπουρμπουλήθρας – Λαρίσης.
Ο επικεφαλής της β’΄ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχ. Μιτζικός, εξέφρασε φόβους κι αμφιβολίες, κάνοντας λόγο για μίνι περιφερειακό  και ζήτησε από την δημοτική αρχή να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένη μελέτη.
Ο σύμβουλος της ΛΑΣ, Θοδ. Τσαλούχας, ανέφερε ότι στο τότε πρόγραμμα Life συμπεριλαμβάνονταν και η Καραμπατζάκη από τα Προσφυγικά κι όπως είπε «Εσείς πεζοδρομείτε δρόμους όπως η Κουμουνδούρου με το έτσι θέλω. Ήμασταν από την αρχή αντίθετοι σε έναν μίνι περιφερειακό μέσα στην πόλη. Στον περιφερειακό υπάρχει δρόμος που είναι μπαζωμένος και πρέπει να ενωθεί με Λαρίσης – Αθηνών».
Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτ. Κοκκινάκη, επεσήμανε ότι η μελέτη του Life περιλάμβανε και τα δένδρα όχι μόνο το τεχνικό κομμάτι και κατέθεσε εγγράφως την απάντηση από την ομάδα παρακολούθησης του Life, σύμφωνα με την οποία δεν έχει ημερομηνία λήξης το έργο, παρακολουθείται κι αν δεν ενημερωθεί έχει δικαίωμα την ανάκτηση όλου του ποσού περίπου 800.000 ευρώ”.
Ο κ. Σταυρίδης επανέλαβε τα περί ήπιων παρεμβάσεων και ότι η ρυμοτομία  των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη δεν επιτρέπουν να γίνει μίνι περιφερειακός.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος