Γηροκομείο Βόλου: Δύο εργαζόμενες θετικές στον κορονοϊό – Έκκληση του προέδρου στο προσωπικό να εμβολιαστεί

Δύο εργαζόμενες στο Γηροκομείο Βόλου βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές. Η μία μάλιστα, είχε νοσήσει στο παρελθόν και έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, η μία εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική, κατά τον εβδομαδιαίο δειγματοληπτικό έλεγχο του προσωπικού του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/7/2021.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Διοίκησης του Γηροκομείου, Παύλος Πάνος, έγιναν άμεσα, όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, ενώ τέθηκαν εκτός εργασίας, τόσο η συγκεκριμένη εργαζόμενη, όσο και οι επαφές της, κατά τη διάρκεια της εργασίας της.

Χθες, Τρίτη  6/7/2021, πραγματοποιήθηκε νέος δειγματοληπτικός έλεγχος με PCR (μοριακός) και βρέθηκε θετική στον COVID-19 άλλη μια εργαζόμενη, η οποία μάλιστα, είχε νοσήσει στο παρελθόν και έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου.

Μετά και το δεύτερο κρούσμα, σήμερα Τετάρτη 7/7/2021, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το Ίδρυμα και διενήργησε δειγματοληπτικό έλεγχο PCR στο ηλικιωμένους και στους εργαζόμενους, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου πάντως,  διαβεβαιώνει τους συγγενείς των ηλικιωμένων ότι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς συμπτώματα και δηλώνει πως θα τους κρατά ενήμερους για την εξέλιξη της κατάστασης.

Τέλος και για πολλοστή φορά, ο κ. Πάνος παροτρύνει τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, που παραμένει ανεμβολίαστο, να επανεκτιμήσουν την δυνατότητα εμβολιασμού, ενόψει και νέας μετάλλαξης Δέλτα του COVID-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος